En Yeni Fiskos Örtüsü Örnekleri

  Bizim coğrafyamızda dantelin yeri her zaman önemli ve değerli olmuştur. Evlerimizin herhangi bir köşesinde mutlaka dantel bir parçaya yer vermekteyiz. Gaz lambaları ile örülen, emek verilen dantel modelleri günümüze kadar gelmiştir hala da bizden sonraki nesillere aktarılmaya devam etmektedir. Kültürümüzün bir parçası olan dantellerin kadınların için önemi vazgeçilmezdir. Evlerimizin şıklığına şıklık katan birçok parça bulunmaktadır. Her odaya has mutlaka el işi, örgüsü bir parça mutlaka vardır. Yatak odaları için yuvarlak danteller, mutfaklarımız için mutfak peçeteleri takımları, oturma odaları için vitrin takımları olduğu gibi çok şık masa örtüleri ve fiskos modelleri de vardır. Kısacası el örgüsü ve dantel hayatımızın her köşesine dokunmayı başarmıştır.

Birbirinden şık dantel fiskos modelleri vardır. Bütün bir şekilde örülen modeller olduğu gibi parçaların birleştirilmesi ile oluşan fiskos modelleri de mevcuttur. Bütün bir şekilde örülmesi zor ve zahmetli olacağından daha çok parçalar halinde örülen modeller tercih edilmektedir. Çiçek, meyve, yaprak figürleri, motifleri de kullanılmaktadır. Tek başına tümüyle dantel şeklinde örülen modeller olduğu gibi kumaş parçalarına eklenerek oluşturulan fiskos modelleri de vardır. Hatta işlemeli, boyama fiskos modelleri bile vardır. Her bayanın zevkine ve beğenisine uyabilecek birbirinden şık modelleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Dantel fiskos örnekleri çeşitlilik göstermektedir. Birçok çeşidi ve modeli vardır. Daha çok beyaz iple örülen fiskoslar tercih edilirken renkli örmeyi tercih eden bayanlar da vardır. Eğer sizde renkli örmek istiyorsanız istediğiniz modeli seçip istediğiniz renkte örmeye başlayabilirsiniz.

En yeni fiskos örnekleri için sitemizdeki resimli anlatımlı görselleri inceleyebilirsiniz. Fiskos örmek gerçekten iyi bir beceri ve marifet gerektirmektedir. Zahmetli ama bir o kadar da şık, gösterişli parçalardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ