2017 El Örgüsü Lizöz Modelleri

Hamile hanımların loğusa dönemlerinde giydikleri hırkaya benzeyen kıyafettir lizöz. Hamilelik ve yeni doğum yapan loğusa hanımlar lizöz giymeyi tercih ederler hırka yerine. Hamilelere özel tasarlanan el örgüsü ile yapılan lizöz modelleri çeşit zenginliği ile anne adaylarının gözdesi oluyor bu yıl. Türk geleneklerinde kadınlar örgü örerek ve tığ işleyerek hamaratlıklarını sergilerler. Lizöz de hamarat kadınların yaptıkları örgü çeşitlerinden biridir. İsim çok fazla duyulmamış olsa da hamile ve loğusa hanımlar Lizöz giyerler. Hırka gibi ısıtan ama asla rahatsız etmeyen lizöz hamile ve loğusa kadınların rahat etmelerini sağlayan bir giysidir. El örgüsü ile yapılan lizöz modelleri değişik renkler ve örgü çeşitliliğinde anne adaylarının beğenisine sunuluyor.

El örgüsü lizöz modelleri oldukça çeşitlidir. Lizöz modelleri aynı zamansa çok da zariftir.  Hamile ve loğusa kadınların lizöz tercih etmesinin en büyük sebebi sırtı kapatması ve üşütmeye engel olmasıdır. Ayrıca anne adaylarının üstüne alabilecekleri en uygun kıyafettir lizöz rahatlığı bakımından. Doğum yapmış olan kadınların üşütmemesi önemlidir çünkü bebeklerine süt verirler ve dolayısı ile sırtlarını koruyacak kıyafetler giymeli aynı zamanda bu kıyafetlerin sıkıntı yaratmayacak rahat kıyafetler olması tercih edilir.

Hamilelik sonrasında günlük kullanım için bile lizöz giymeyi tercih eden kadınların sayısı azımsanmayacak miktardadır. Günümüzde el örgüsü ile yapılan lizöz modelleri sadece hamile kadınlar için değil pek çok kadın için kıyafet kombinlerinde ve kıyafetleri tamamlayıcı unsurda kullanılmaktadır.

El örgüsü ile yapılan lizöz modelleri hem şiş hem de tığ işi ile çok zarif görünmektedir. Lizözleri değişik örgü tekniklerinde ve renklerinde kendiniz de tasarlayarak yapabilirsiniz. Anne olmaya aday hanımlar kendilerine kendi tasarımları ile  şiş yada tığ ile harika lizöz modelleri çıkartabilirler.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ