2017 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Şu günlerde gündemi meşgul eden en önemli konulardan biri de kurban bayramı tatilinin kaç gün olduğudur. Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili ne kadar sürecek?

Eylül ayının da yaklaşması ile beraber pek çok kişi hem kurban ibadetini gerçekleştirmek hem de küçük bir tatil kaçamağı kapmak için fırsat kolluyor.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Bu yüzden kurban bayramı ne zaman, kurban bayramı tatili ne kadar sürecek sorularına net bir cevap arıyor.

Tüm Müslümanların kutsal günlerinden, bayramlarından biri olan kurban bayramına sayılı günler kalması ile beraber pek çok kişi de tatil planları yapmaya başladı. Bu sene resmi ve dini tatillerin pek çoğu hafta sonuna denk geldiği için kurban bayramı tatilinin ne kadar süreceği merak konusu olmaktadır.

2017-kurban-bayrami-ne-zaman

Kurban Bayramı Hangi Tarihte?

31 ağustos kurban bayramı arifesidir. 1 eylül kurban bayramının başlangıcı 4 eylül ise bitiş tarihidir. Kurban bayramının tarihi her sene olduğu gibi on gün daha beri gelerek yaz aylarına doğru kaymaya başlamıştır. Bu sene diyanet işleri dini tatil olarak 4,5 gün olarak belirtmiştir. Ancak eğer arife günü tam gün tatil olursa bayram tatilinin uzaması söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda bayramdan hemen önce zafer bayramının olması da tatilin uzayabileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Diyanet işleri kesin tatil günü sayısını ağustos ayı ortasından açıklaması beklenmektedir.

2017-kurban-bayrami-ne-zaman

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ