2018 Lif Modelleri

2018 Lif Modelleri

2018 Lif Modelleri – Değişik Lif Modelleri

2018 lif modelleri oldukça renkli ve çeşitli boyutlarda bulunuyor. Lif örmeyi bilenler bu işi tutku haline getirip birbirinden güzel modelleri yapıyor. Bilmeyenler ise bu işi öğrenmek için can atıyor.

Örgü ile yapılan lif modelleri kullanımı giderek artan, gösterişli ve süslü modellerdir. Tomurcuk lif, çiçek lif, elbise ve eldiven şeklinde olan lif, çizgi film karakteri şeklinde olan lifler bulunmaktadır. Özellikle çizgi film karakterli olan lifler çocuklara banyoyu sevdirmek için çok güzel bir araçtır. Futbolseverler için fanatik lifler de bulunmaktadır. Bunun dışında hediyelik ve çeyizlik örülen liflere de çokça rastlanır. Gelin ya da damat ailesinden birileri tarafından hediye edilen ya da örülen bu lifler bazen gelin ve damat şeklinde de olmaktadır. El emeği göz nuru olarak örülen ve ev hediyesi olarak götürülen liflerin de ayrı bir önemi bulunur.

Örgü lifler güzel ve şirin görünüşlerinin yanı sıra ayrıca son derece de sağlıklıdır. Marketlerde satılan lifler hem kullanışsız olmakta hem de sağlıksız olarak bilinir. Bu sebepten örgü lifler banyo esnasında hem etkili işlev görür, hem de sağlığınızı korur.

Örgü lifin mantığı karmaşık gibi görünse de aslında son derece basittir. İlk önce zincir çekmeyi bilmek gerekir. Örgü lif için 3 adet zincir çekilir ve bu zincirler halka şekline dönüştürülür. Halkaya dönüştürtükten sonra ortalar tığın üzerine doldurulur ve böylelikle sıra tamamlanır. Daha sonra farklı renkteki iple bu işlem aynı düzende devam eder. Tığ ile yapılan bu basit birkaç yöntemi öğrendikten sonra bitki, hayvan ve çeşitli figürlerde lifler yapmak son derece kolay gelir.

Aşağıda çeşitli örgü teknikleri ile yapılmış lif örneklerini de görebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ