2019 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2019 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretle çalışanların merak etiği konu olan 2019 asgari ücret ne kadar olacak sorusunun cevabını sizler için hazırladık.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan asgari ücretlerin düşüklüğü nedeniyle çoğu kişi geçimini zor yapıyor. Özellikle de dolar ve euro artışı nedeniyle asgari ücretle geçinmeye çalışan kişilerin işi iyice zorlaştı. Durum böyle olunca çoğu kişi yeni yıl ile birlikte gelecek asgari ücret zammını merak ediyor. Alınan bilgilere göre asgari ücrete ne kadar zam geleceği belli değil. Ama konu ile ilgili görüşmeler karşılıklı olarak başladı ve tahmini tutarlar açıklandı.

2019 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Şuan itibari ile asgari ücretin net tutarı 1603 TL’dir. Yeni yıl ile birlikte bu miktarın 1920 TL civarında olması bekleniyor. Fakat komisyon toplantıları 13 Aralık ve 20 Aralık tarihinde yapılacak. Bu tarihler yeni asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında bize hemen hemen bir bilgi verecektir. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada kırmızı çizgilerinin enflasyon oranı olduğunu belirtti. Enflasyon oranına göre hareket edeceklerini belirtti.

Türk-İş ve DİSK yaptıkları açıklamalarda 2019 yılı itibari ile asgari ücretin net miktarının 2 Bin TL civarında olmasını istediklerini söyledi. Genel olarak asgari ücretle çalışan vatandaşların da isteği bu fiyat çerçevesinde yer alıyor. Asgari ücretin ne kadar olacağı 20 Aralık tarihinden sonra daha da netleşecek. Ama şimdilik yapılan tahminlerde 1920 TL olması ön görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ