Siyah Noktalar için Mısır Unu Maskesi

canımanne3

Hepimizin en büyük dertlerinden biri de maalesef siyah noktalar. Onlardan nasıl kurtulacağımızı bir türlü bilemiyoruz ve bu derdimiz günden güne büyüyor. Her ne kadar uzaktan fark edilemese de bu kusurlar yaklaşınca gayet rahat göz ile görünebiliyor. Özellikle T Bölgesi dediğimiz bölgede sıklıkla rastlanan bir cilt problemi olan siyah noktalar bizlerin canlarını sıkıyor. Alın, çene ve burnumuzda görülen siyah noktalardan kurtulmanın yolları ise öncelikle cildi temiz tutmaktır. Çünkü siyah noktalar cildimizdeki gözeneklerin içine kirlerin birikmesi ile oluşur.

 

canımanne2

Cilt temizliğimizi gül suyu gibi doğal ürünler ile yaptığımız gibi çeşitli losyon ve tonikler ile de yapabiliriz. Temizliğimize haftada bir olmak kaydı ile peelingi de ekleyebiliriz. Böylelikle cildimizi derinlemesine bir temizliğe kavuşturmuş oluruz. Peelingi doğal yapmak istiyorsak türk kahvesi kullanabiliriz istemiyorsak çeşitli kozmetik ürünlerine de başvurabiliriz.

canımanne4

Belirli zaman aralıkları ile yüzümüze buhar tutabiliriz. Kaynayan suyu geniş bir kabın içerisine alıp başımıza havlu örtüp birkaç dakika o şekilde beklersek gözeneklerimizi açmış oluruz ve bu şekilde temizliğimiz daha etkili olur.

canımanne

Benim yıllardır kullandığım ve sizlerin de evlerinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz çok basit bir maske tarifim var hanımlar. Bu maske ile hem yüzünüzü temizlemiş olacaksınız hem de peeling etkisini elde etmiş olacaksınız. Zahmetsiz olduğu kadar çok güzel sonuçlar da elde etmenizi sağlayacak.

Mısır unu maskesi

4 tatlı kaşığı mısır unu
2 tatlı kaşığı süt
1 yumurta akı

Katı bir kek hamuru kıvamında olan bu maskeyi yüzümüzde 20 dk. beklettikten sonra ovalayarak temizleyip, ılık su yardımı ile durulayabilirsiniz.

canımanne1

Bundan sonra siyah noktalar için mısır unu maskesi sizlerin hayatında kurtarıcınız olarak kalacak hanımlar! Şimdiden ellerinize sağlık diyorum ve iyi günler diliyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ