Kolay Çiğköfte Tarifi

Kolay Çiğköfte Tarifi

Kolay Çiğköfte Tarifi

Merhaba hanımlar! Bugün 7’den 70’e hepimizin vazgeçilmezi olan bir tariften bahsetmek istiyorum sizlere. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun tarifi olan çiğköfte sadece ülkemizin bu bölgelerinde sınırlı kalmadı Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz’de de herkesin severek yediği bambaşka bir lezzet halini aldı. Ben de sizlere bu güzel lezzeti evlerinizde rahatlıkla yapıp sevdiklerinize ikram etmeniz için yapılışını anlatmak istedim. Buyurun kolay çiğköfte nasıl yapılır beraber öğrenelim.

 canımanne1    

Kolay çiğköfte malzemeleri;

canımanne3

2 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı biber salçası, yarım limon, 1 tane haşlanmış patates, 1 tutam maydanoz, yarım su bardağı sıcak su, 3-4 dal yeşil soğan.

 

Kolay çiğköfte yapımı;

canımanne4

Bulgurlarımızı geniş bir kaba alıp yarısına sıcak suyumuzu koyup ıslatıyoruz. Sarımsağımızı ve soğanımızı ince ince doğruyoruz sonra yeşil soğanımız ve maydanozumuz dışında kalan bütün malzemelerimizi ıslattığımız bulgura ekleyip güzelce yoğuruyoruz. En son olarak ince ince kıydığımız yeşil soğanımızı ve maydanozumuzu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Daha sonra çiğköftemize şekil vererek servis tabağımıza altta marul yaprakları üstte çiğköfte kalacak şekilde diziyoruz. Kullandığım biber salçasının tuzunun gayet yeterli olduğunu düşündüğüm için ayrıyeten tuz eklemedim sizler isteğe bağlı olarak tarifinize tuz ekleyebilirsiniz.

 

canımanne6

Bu tarif içinde ne olduğunu bilmeden para verip satın aldığınız çiğköfteleri bir daha asla hatırlatmayacak. Hem canınızın istediği anda cebinizden para harcamadan evinizdeki malzemeleri değerlendirerek yapabileceğiniz hem de sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz bir tarif. Umarım siz de bu güzel lezzeti evlerinizde dener ve memnun kalırsınız.

Şimdiden hepinizin ellerine sağlık, afiyet olsun!

canımanne2

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ