Bayram Temizliğinin Püf Noktaları

Bayram Temizliğinin Püf Noktaları

Ramazan ayında olmamız itibari ile hanımlarda bayram telaşı da yavaş yavaş başladı. Ramazan 2017 imsak saatleri ile iftar saatlerinin arasında çok uzun süre olmasından dolayı oruç tutanlar için bu yıl da ramazan ayı biraz zor geçiyor. Tabii ramazan 2017 yaz aylarına denk gelmesinin de bunda etkisi var. Bu sebeplerden dolayı oruçlu olanların üzerinde de bir rehavet, susamışlık ve açlık hissi oluyor. Ayrıca ev hanımlarının akşama ramazan iftar menüleri yetiştirmesi de gerektiğinden temizliğe pek de vakit kalmıyor. Ancak bayram temizliği yapmak da adettendir. Bayramdan önce temizlik yapmak her ne kadar zor olsa da hanımlar bu temizliklerini yine de ihmal etmez. Biz de canimanne.com takipçileri için şimdiden bayram temizliğinin püf noktalarını yazarak bir nebze de olsa işlerini kolaylaştırmak istedik.

bayram-temizliginin-puf-noktalari

Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram temizliği hanımların yaptığı günlük temizliklerden farklıdır. Hamarat hanımlar evlerinde bayramdan önce temizlenmeyen yer kalmasın isterler. Ancak 2017 Ramazan Bayramı temizlikleri oruçlu olanlar için hem zaman ayırma açısından hem de enerji açısından zordur. Genellikle sahura kadar oturup, sahur yemekleri yenilip, sabah namazı da kılınıp yatıldığı için sabahları da geç kalkılır. İftar yemekleri için planlamalar yapılır. Alışverişe gidilir. Bir de ramazan münasebetiyle çoğu hanımlar hatim etmek için ramazan boyunca Kur’an okurlar. Günün nasıl geçtiğini anlamayan hanımlar için bayram temizliği de zorlaşır. Günlük temizlikten farklı olarak yatak yorgan yıkanır, camlar kapılar silinir. İşin aslı evde yıkanmayan hiç bir şey ve silinmeyen hiçbir yer kalmaz.

bayram-temizliginin-puf-noktalari

Bayram Temizliğinin Püf Noktaları

  • Bayram temizliğinin püf noktalarının en başında temizlik planının doğru yapılması gelir.
  • İşinizi bayrama az bir zaman kalaya bırakmadan erkenden başlamalısınız. Aksi halde iki ayağınız bir pabuca girer ve temizliğiniz yetişmez.
  • Her kadının el çabukluğu farklıdır. Kişi kendi elinin çabuk olup olmadığını bilir. Bunu hesaba katarak temizliğinize ramazan ayının ortalarında başlayabilirsiniz.
  • En zor işleri önce bitirmeniz sonlara doğru enerjinizi azalacağından sizin yararınızadır.
  • Çabuk kirlenmeyen yerleri önce temizlemelisiniz.
  • İftardan sonra yapabileceğiniz işleri belirleyebilir, bu işleri iftardan 1 – 2 saat sonra başlayarak sahura kadar yavaş yavaş yapabilirsiniz.
  • Planlamanızı yaparken bir güne yapabileceğinizden çok iş planlarsanız yetişmez ve sizin de temizlikle ilgili hevesiniz kaçar.

bayram-temizliginin-puf-noktalari

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ