Bebeğin zeki olması için dua

Bebeğin zeki olması için dua

Doğacak çocuğun zeki ve gürbüz olması için; 

Âla suresini Cuma günü yazıp üzerinde taşıyan kişi her türlü felakete karşı kendisini himaye altına almış olur. Bu sure hamile kadın için yazılır. Bu yazım işi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilse doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur. (Arif Pamuk)

9 ay boyunca devamlı yapabileceğiniz genel tavsiyeler:

1-Hep abdestli olmaya çalışmak. Özellikle yemek yerken özen gösterilmeli.

2- Hamilelik esnasında düzenli beslenmek ve temizliğe önem vermek.

3-Bütün günahlardan korunmak.

4-Müstehap olan şeyleri yapmaya dikkat etmek.

5-Sinirlenmeyip, huzurlu ve sakin olmak.

6-Kuran dinlemeye ve okumaya çalışmak.

7-Hamilelik boyunca -1 kere de olsa- Kuran-ı Kerim hatmi yapmak.

8-Hususen namazlardan sonra tevbe – istiğfar getirmek.

9-Bebek hareket ettiğinde el karnın üzerine konularak salâvat getirilip, ihlâs süresi okumak.

10-Mümin insanların yüzüne bakmak.

11-Gıybetten ve yalandan uzak durmak.

12-Namazları vaktinde kılmaya özen göstermek.

13-Devamlı Allah’ı zikiretmek ve tefekkür etmek.

14-İnsanlara yardım etmek.

15-Çocuğa  hayırlı bir isim koymak.

16-Yasin Suresi bolca okunup tefriciye ve tüncina hatmi yapmak.

17- Anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olması için çocuk doğmadan ve doğduktan sonra çocukla konuşmak.

Bebeğin zeki olması için dua

Bebeğin zeki olması için dua

Bebeğin zeki olması için dua

bebeğin zeki olması için okunacak dua

anne karnındaki bebeğin zeki olması için okunacak dua

bebeğin zeki olması için hamilelikte nasıl beslenmeli

bebeğin zeki olması için ne yapılmalı

bebeğin zeki olması için ne yapmali

bebeğin zeki olması için emzirirken ne yemeli

bebeğin zeki olması için hamileyken ne yemeli

bebeğin zeki olması için okunacak dualar

Op. Dr. Bilgi GÖKCAN Tavsiyeleri Sağlıklı Beslen Bebeğin Zeki Olsun

Sağlıklı Beslen Bebeğin Zeki Olsun

Zeka Gelişimi Anne Karnında Başlıyor

Bebeğinizin zeki olması için yapılacaklar

Beslenme şekliniz, sağlık durumunuz ve hatta duygusal haliniz bile onun beyin gelişimini etkiliyor. Aşağıdaki maddelerin gerçekliği %100 ispatlanmış değildir ama sağlık açısından inanılır tavsiyeler olduğu kesin.

1. Tiroidinizi kontrol ettirin
Düşük tiroit bezi problemi hamilelikte anne adylarının % 2’sini etkiliyor. Yapılan araştırmalar bu annelerin bebeklerinin zekasının diğer bebeklere göre daha az olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, tiroit hormonları kontrolü, pahalı bir test olduğu için rutin gebelik tetkiklerinde yer almıyor. Üşüme, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, saç dökülmesi, gibi tiroit hormonu düşüklüğüne işaret edebilecek şikayetleriniz varsa bu testi yaptırmanızda fayda var.

2. Hareket edin
Cleveland’daki Case Western Reserve Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar veriyor. Hamilelik sırasında düzenli olarak egzersiz yapan ve yapmayan 20 annenin çocuklarının zeka düzeylerine 5 yaşına geldiklerinde bakılmış. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi; egzersiz yapan annelerin çocukları daha zeki!

3. İdeal miktarda kilo alın

Doktorlar vücut ağırlığının yüzde 20’si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylüyor. Bunun altında ya da üstünde kilo alımının bebeğin fiziksel ve zeka gelişimini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Neden mi? Muhtemelen alınan kilo miktarı bebeğinizin ağırlığını, dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekasını etkiliyor.
4. Diş kontrollerinizi yaptırın
Hamilelik sırasında diş rahatsızlığı geçiren anneler 7 kat daha fazla prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıyor. Bu bebekler de öğrenme ve gelişim aşamalarında güçlük çekiyor. Diş hastalıkları genellikle başlangıçta belirti göstermediği için 6 ayda bir diş hekimine uğramanızda yarar var.
5. Vitaminleri ihmal etmeyin
B12 ve demir alımı fetüsün entelektüel potansiyelini artırıyor. Yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamıyor. Bu nedenle bebek doğmadan önce onun demir depolarını oluşturması açısından hamilelik süresince her gün demir içerikli tabletlerden bir tane alınması gerekiyor.

6. Neşenizi yitirmeyin

Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başlıyor. Bu açıdan bakıldığında; kendini iyi hisseden bir anne adayının bebeğinin de anne karnında kendini muhteşem iyi hissedeceğini kabul etmek gerekiyor. Bu durum da beyin işlevlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.
7. Beslenmenize dikkat edin
Hamilelik döneminde beslenme zeka gelişimindeki en önemli faktörlerin başında geliyor. Özellikle kolin(sinirsel iletimde önemli bir rol oynayan madde) içeren gıdaları tercih edin. Bu yiyeceklerin en önemlileri yumurta ve et olarak kabul ediliyor.
8. Bebeğinizi emzirin
Bebek doğduktan sonra da onun için yapabilecekleriniz var. Her şeyden önce onu emzirin. Bu, onun hem sağlığını hem de zekasını olumlu yönde etkiliyor. Kentucky Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma bu iddayı kanıtlıyor. Bebekliğinde emzirilen çocukların zeka düzeyleri hazır mama ile beslenenlere göre 3 puan fazla olarak tespit edilmiş.
9. Depresyondan uzak durun
Hamilelikte olduğu gibi doğumdan sonra da depresyondan uzak durmanız gerekiyor. 1.200 aile üzerinde yapılan bir araştırma şu ilginç sonuçları ortaya koyuyor: Üç yaşına kadar olan dönemde anneleri depresyonda olan çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme yeteneğinde zayıflık görülüyor.
10. Demiri eksik etmeyin
Kuşkusuz bütün mineraller bebeğiniz için gerekli. Ancak, demirin ayrı bir önemi var. Demir eksik alındığı takdirde beynin kritik bazı noktalrı yeterli şekilde gelişmiyor. Anne sütü ile beslenen bebekler için sorun yok.

Kaynak : Rota haber

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ