Çocuklarda Soğuk Algınlığı Belirtileri! Bebeklerde Soğuk Algınlığı!

Çocuklarda ve bebeklerde soğuk algınlığı özellikle kış aylarında sıkça görülür. Soğuk algınlığı tıpta üst solunum yolu enfeksiyonu olarak tanımlanır. Virüs kaynaklı rahatsızlıklardan biri olarak bilinir. Çocuklarda soğuk algınlığı ve bebeklerde soğuk algınlığı rahatsızlığı ile doktora başvurulduğunda ateşte hastalığa eşlik ettiğinden öncelikle ateş düşürücü verilir. Canimanne.com olarak Sağlık kategorimizde sıklıkla çocuklardaki ve bebeklerdeki hastalıklara ve evde doğal yollarla doktor tedavisine destek olan doğal yöntemlere de yer veriyoruz. Biberon Çürüğü Nedir? Bebeklerde Diş Çürümesi! Başlıklı yazımız da bunlardan biridir.

Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nelere Yol Açar?

Çocuklarda ve bebeklerde soğuk algınlığı belirtileri hastalığın seyrine ve seviyesine göre her ne kadar değişiklik gösterse de genel olarak benzerdir. Aşağıda bebeğin soğuk algınlığı olması halinde ortaya çıkan durumlar detaylı olarak paylaşılmıştır.

  • Bebekte soğuk algınlığı öksürük, boğaz ağrısı, ses kısılması, burun akıntısı gibi durumlara yol açar.
  • Soğuk algınlığı olan bebeklerin kulakları ve sinüsleri tıkanabilir.
  • Burun akıntısı başlangıç aşamasında şeffaftır. Daha sonra sarı – yeşil veya gri bir renk alır.
  • Bebeklerde boğaz ağrısı çok anlaşılamaz. Bunu anlamak için boğazda kızarıklık olup olmadığına bakılabilir. Boğaz ağrısı bebeklerde soğuk algınlığı ilk belirtilerindendir.
  • Bebeklerin boyun bölgesinde bulunan lenf bezleri grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda şişebilir.
  • Bebeklerin gözlerinde sulanma ve gözlerde şişlik görülebilir.
  • Çocukların da, bebeklerin de soğuk algınlığı sırasında vücutlarına yerleşen virüsten dolayı gözlerinde çapaklanma ve iltihap bulguları ortaya çıkabilir.
  • Soğuk algınlığı hastaları uyurken nefes almakta zorlanırlar ve horlayabilirler.

Bebeklerde ve Çocuklarda Soğuk Algınlığı Tedavisi

Çocuklarda ve bebeklerde soğuk algınlığı tedavisi mutlaka doktor tarafından yapılmalıdır. Yukarıda bahsi geçen belirtilerden biri ya da bir kaçı gözlemlendiğinde hemen doktora başvurarak önerdiği ilaçları almalı ve düzenli olarak kullanmalısınız. Bu ilaçlar doktorlar tarafından bebeğin ve çocuğun yaşına – kilosuna uygun olarak verilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ