Bebeklerin Ağlama Nedenleri

Bebeklerin Ağlama Nedenleri

BEBEKLERİN AĞLAMA NEDENLERİ

Bebeklerin doğumundan ortalama bir yıla kadar genelde ağlarlar. Konuşmaya başlamaları ile ağlama sıklığı azalacak ve sebepleri ile doğru orantılı olmaya başlayacaktır. Bebeklerin ağlama nedenleri bebek kendini anlatana kadar kesin olarak bilinmese de tavır ve alışkanlıklarla tahmin edilebilir ve bu yönde sıkıntıyı giderici müdahaleler yapılabilir.

bebekler-neden-aglar

Bu keşfetme süreci ortalama üç aydır. Üç ay sonrasında sizde bebeğinizin neye ağladığını keşfetmeye başlarsınız. Bebekler ilk zamanlar kendilerini ağlayarak anlattıkları için panik yapmadan bebeğinizin büyük sıkıntısı olup olmadığını gözlemlemelisiniz.

aglayan-bebekler

Sağlıklı bir bebek olsa bile günde iki ya da üç kez ağlayabilir. Zamanla bebeğinizi daha iyi anlamaya başlayıp ağlama şeklini ve tonunu ayırt etmeye başladığınız zaman bebeğinize istediğini verebilecek tecrübeye gelmiş olacaksınız.

bebek-aglamasi

Bebeklerin Ağlama Nedenleri

  • Açlık: Yeni doğan bebekler sıklıkla karınları acıkınca ağlamaya başlarlar. Midesi minik olan bebeğinizin tek seferde tam doyamayacağından her ağladığında emzirmelisiniz.
  • Gaz Sıkıntısı: Bebeklerin en büyük sıkıntısı gaz problemi yaşamalarıdır. Özellikle emme esnasında yutulan havanın çıkarılmaması bebekte sıkıntıya yol açar ve ağlama ile kendini belli eder. Gaz sorunu ile ilgili iyi bir araştırma yapılıp ona göre tedbir ve önlemler alınmalıdır.
  • Bezini Kirletmiş Olması: Üçüncü sebep olan bezin kirlenmesi sıklıkla pişik zamanların da ağlamaları artabilir.
  • Hastalanması: Olağandan farklı bir durum sezildiğinde ateş veya kusma gibi durumlarda hastaneye götürülmelidir.
  • Fazla Yorulması: yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı bebeklerde huzursuzluk oluşur ve bunu ağlama şile yansıtabilir.
  • Kucağa alınma İsteği: Yatmaktan ve sık durmaktan sıkılan bebekler çolunlukla ilgi ister ve sürekli kucak isteyebilir.
  • Annenin Ruh Halinden Etkilenmesi: Telaşlı, yorgun ve sinirli bir anne bebeğiyle tam ilgilenmediği zaman bunu bebeğe yansıtmasından dolayı ağlamaları artabilir.

bebekler

Bebeklerin ağlama nedenleri zamanla tecrübe edilerek öğrenilebilir. Her bebeğin kendini tarif edecek ağlama şekli ayrı olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ