Çocuklara Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Verilir?

Anne babalar bir an önce çocuğu bezden kurtarmak isterler. Bebeğin bezden kesilmesi hem kendisinin rahat etmesi için, hem de aile ekonomisi açısından ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Bazı pedagoglar tuvalet eğitimi 3 gün kuralından bahsederler. Çocuklara tuvalet eğitimi ne zaman verilir? Tuvalet eğitimi sırasında nelere dikkat etmek gerekir? Tuvalet eğitimi kaç yaşında verilir? Bu gibi soruları soran anneler yazının devamından tüm merak ettikleri sorulara cevap alabilirler. Sitemizdeki bir başka sayfa olan Çocuklarda Soğuk Algınlığı Belirtileri – Bebeklerde Soğuk Algınlığı konulu yazımızı da okuyabilir ve bilgi edinebilirsiniz.

Çocuklara Tuvalet Eğitimi

Çocuklara Tuvalet Eğitimi Vermenin Zamanı Geldi mi?

Her çocukta bezden kesme yaşı her ne kadar değişişe de uzmanlar tuvalet eğitimi ne zaman verilir sorusuna cevap olarak ortalama uygun yaşın 18 ay olduğunu söylüyorlar. Çocuklara tuvalet eğitimi çocuğun özgürlüğünü tamamen eline alması demektir. Çocuklara tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusu ise bu sürecin çocuğun psikolojisi ve fiziksel gelişimi için önemli ve dikkat edilmesi gereken bir dönem olarak cevaplanır. Bu süreçte başlamak için çocukta bazı değişikliklerin olması gerekir. Çocuklarda aşağıdaki durumlar olduğunda tuvalet eğitimine başlanmalıdır. İşte çocuğun tuvalet eğitimi zamanının geldiğinin işaretleri…

Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Verilir

Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Verilir?

Çocuklarda tuvalet eğitimi vermenin zamanı geldi mi? Aşağıdaki emareler çocuğunuzda varsa tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz.

  • Çocuk tuvaletini artık eskisinden daha uzun süre tutabiliyorsa
  • Artık bezlerinden eskisinden daha çok rahatsız oluyorlarsa
  • Sürekli kıyafetini ve çamaşırını çıkartmak istiyorsa
  • İdrarını kesik kesik yapmaya başladıysa
  • Evdeki tuvalete ilgisi arttıysa
  • Kendi kendine evdeki tuvalete gidip orada zaman geçirmeye başladıysa
Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir

Çocuklara Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Çocuklara tuvalet eğitimi vermeye başlandığında 3 gün boyunca dikkat edilecekler vardır.

  • İlk gün mutlaka ıslaklığı sızdıran bez kullanılmalıdır. Buradaki amaç çocuğun ıslaklıktan rahatsız olmasıdır.
  • İkinci gün bez bağlamayı bırakmalısınız. Çocuğun altı gün boyunca açık olmalıdır. Annenin bu arada çocuğa bunu söylemesi ve fikrini alması gerekir. Altına yapan çocuk ıslaklıktan rahatsız olacak ve kendi kendine bir arayışa girecektir.
  • Üçüncü günde çocuğun çözümü kendisinin bulması ve artık tuvalete gitmesi gerektiğini bilmesi beklenir. Anne bu gün çocuğa isterse tuvalete yapabileceği önerisinde bulunur.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ