Çocukların Elektronik Eşyalarla Olan İlişkisindeki Tehlikeler

Çocukların Elektronik Eşyalarla Olan İlişkisindeki Tehlikeler

Yaşamakta olduğumuz çağ tam olarak teknoloji çağı olarak anılmaktadır. Her geçen gün hızlıca gelişmekte ve yenilenmekte olan teknoloji sonucunda, elektronik eşyalar da son derece donanımlı bir biçimde üretilmeye devam etmektedir. Elektronik eşyalar özellikle de çocukların dikkatini çekmekte, pek çok oyun imkânı sunmakta ve çocuklar elektronik eşyalar ile olması gerekenden çok daha fazla etkileşim halinde olmaktadırlar.

Bu nedenle anne ve babalar genel olarak çocukların elektronik eşyalarla olan ilişkisindeki tehlikeler nelerdir, nasıl çocukları etkilemektedir ve nasıl önlemler alınmalıdır gibi soruların cevaplarını merak etmektedirler. Elektronik eşyalar elbette faydalı şeyler için kullanılmakta, pek çok alternatif sunmakta, pek çok işimizi halledebilmek için kolaylık sunmaktadırlar.

Ancak bu durum çocuklar için yeteri kadar verimli değildir ve çocuklar elektronik eşyaları kullanırken yarardan çok zarara uğramaktadırlar. Çocuklar elektronik eşyalar kullanarak bireyler öğrenirler, gelişirler diye düşünmek yanlış olmaz. Ancak aşırıya kaçıldığı takdirde, var olan tehlikeleri öğrenmekte fayda vardır.

Elektronik Eşyalarda Hangi Tehlikeler Bulunmaktadır?

Çocuk yaşta elektronik eşyalarla olan etkileşim bağımlılık haline geldiği takdirde, çocukların elektronik eşyalarla olan ilişkisindeki tehlikeler sık sık araştırılması ve öğrenilmesi gereken durumlardır. Bu durumlar arasında hem fiziksel bozukluklar hem de zihinsel zararlar ve tehlikeler mevcuttur. Ebeveynler olabildiğince bu tehlikeleri ortadan kaldırmaya özen göstermelidirler. Öncelikle elektronik eşyalar çocukların kolaylıkla ulaşabilecekleri yerlerde koyulmamalıdır. Çünkü var olan tehlikeler ilk olarak fiziksel olarak meydana gelmektedir.

  • Elektronik eşyalar, çocukların göz yapısını ve sırt yapısını net bir şekilde bozmaktadır.
  • Çocukların elektronik eşyalarla olan ilişkisindeki en tehlikeli durum ise zihinsel gelişimlerinin yavaşlamasıdır.
  • Çocuklar eğer elektronik eşyalarla gereğinden fazla etkileşim içerisindeyse, hafıza kayıpları ve unutkanlık çok sık yaşanmaya başlıyor.
  • Çocukların daha fazla agresif olarak yetişmesine olanak sağlanıyor ve çocuklar kendileri ile bir iç savaşa başlıyorlar.
  • Ve çocukların elektronik eşyalarla olan ilişkisi artmaya devam ettikçe, bağımlılıktan kurtulmak çok zor bir hale geliyor ve çocuklar kesinlikle başka yaptıkları hiçbir şeyden zevk alamaz duruma giriyorlar. Kısacası hayal kurmaktan dahi uzak bir hayata sahip oluyorlar.

 

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ