Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği Püf Noktaları!

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği Püf Noktaları!

Özellikle büyük temizliklerde hanımların önemli işlerinden biri de odaların duvarlarını silmektir. Duvar temizliği, temizliğin zor işlerindendir. Bu temizlik sırasında duvarın neyle kaplı olduğu, ne tür boyayla boyanmış olduğu önem taşır. Canimanne.com olarak çeşitli zamanlarda temizliğin püf noktaları konusunu ele alıyoruz. Bugün de büyük temizliklerde en önemli işlerden olan duvar temizliği nasıl yapılır konusunun püf noktalarını sizler için detaylandırdık. Bir başka yazımız olan Duvardaki Küf Lekesi Nasıl Çıkartılır? Başlıklı yazı da hamarat hanımların ilgisini çekiyor. Diğer pek çok içeriğimiz için sosyal medyada bizi takip edebilirsiniz.

duvar-temizligi
Duvar Temizliği

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvar temizliği sırasında dikkat edilecek bazı noktalar hem duvarlarınızın daha temiz olmasını, hem de işinizin daha çabuk bitmesini sağlar. Böylece daha az yorulmuş olursunuz. Duvarları silerken yukarıdan aşağıya doğru değil de, aşağıdan yukarıya doğru temizleme yapmanız gerekir. Yukarıdan aşağıya doğru silerseniz daha önceden akmış olan kirlerin iz bırakmasına neden olursunuz ve işiniz zorlaşır. Duvarları silme sırasında hangi malzemelerden yararlanabileceğiniz aşağıda daha ayrıntılı olarak yazılmıştır.

duvar-temizligi
Duvarlar Nasıl Silinir?

Duvarlar Neyle Silinir?

  • Duvar temizliği sırasında hazırlayacağınız suya boraks ilave ederseniz doğal ve hijyen bir temizlik yapmış olursunuz. 4 litre suya karıştıracağınız 2 yemek kaşığı boraks yeterli olacaktır. Duvarlarınızı bu suya batırdığınız süngerle silip daha sonra nemli bezle durulayabilirsiniz.
  • Çok kirli duvarların temizliği için 4 litre kadar suya yarım su bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı mısır nişastası ilave edebilir, duvarlarınızı sünger yardımıyla bu suyla silebilirsiniz.
  • Duvarları silme işlemi sırasında hazırlayacağınız suya limon ya da portakal özü damlatırsanız eviniz mis gibi kokacaktır.
  • İs lekesi olan duvarları silmek için nemli bir beze karbonat dökebilir ve bu bezle isli yerleri silebilirsiniz.
  • Duvar temizliği için kullanacağınız suyu hazırladıktan sonra silmeye başlamadan önce duvarın görünmeyen küçük bir bölümünde denemeyi unutmayın. Bazı kimyasal deterjanlar duvarın boyasına zarar verebilir.  
duvar-temizligi
Duvarlar Neyle Silinir?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ