Menekşe Nasıl Bakılır? Evde Menekşe Bakımı Püf Noktaları

Menekşe Nasıl Bakılır? Evde Menekşe Bakımı Püf Noktaları

Evde çiçek bakmayı sevenlerin en çok tercih ettiği saksı çiçeklerinden biri de menekşelerdir. Renk renk menekşelerin evimizi süslemesi çiçek bakımını sevenleri memnun eder. Evde menekşe bakımı önce sevgi ve ilgiyle olur. Evde menekşe nasıl bakılır diye merak edenler yazımızın devamından püf noktalarını okuyabilirler. Maden Suyu ile Çiçek Sulama Yararlı mı? Başlıklı yazımızdan da faydalanabilirsiniz. Mor, kırmızı, beyaz, eflatun ve pembe renklerde menekşelere yeterince özen göstermezseniz çiçekleri fazla yaşamaz ve solup giderler. Hassas bir yapısı olan menekşe evde nasıl bakılır? İşte cevabı…

Evde Menekşe Bakımı

Evde Menekşe Nasıl Bakılır?

Evde menekşe nasıl bakılır? Öncelikle bu çiçeklerin ilgi istediğini bilmeniz gerekir. Evde menekşe bakımı püf noktaları arasında sulama ön sırada gelir. Nasıl sulayacağınızı bilmezseniz menekşeniz uzun süre yaşamaz. Evlerimizde baktığımız menekşelerin 2 – 3 günde bir sulanması gerekir. Zaten çiçeğin toprağını elinizle yokladığınız su gerekip gerekmediğini kendiniz anlarsınız. Toprak ne çok ıslak ne de çok kuru olmalıdır. Diğer menekşe bakımı püf noktaları için okumaya devam ediniz.

Evde Menekşe Nasıl Bakılır

Evde Menekşe Bakımı Püf Noktaları

Evde menekşe bakımı püf noktaları sizler için aşağıda sıralanmıştır. İşte evde menekşe nasıl bakılır sorunuzun cevapları…

  • Menekşelere vereceğiniz suyun oda sıcaklığında ve içme suyu olması gerekir.
  • Menekşenin toprağına yumurta kabuklarını kırıklayıp koyarsanız daha çok çiçek açar, çiçeğiniz çok daha canlı ve parlak olur.
  • Menekşelerin yapraklarını fazla ellerseniz kendiliğinden dökülür.
  • Menekşelerin budanma zamanı ilkbahar aylarıdır.
  • Bu çiçeğe yılda 1 defa vitamin desteği vermelisiniz.
  • Menekşe çiçeğinin saksısı 2 yılda bir değiştirilmelidir.
  • Çiçekçilerden özel menekşe toprağı alabilirsiniz. Bu toprağın nemi içinde tutma özelliği bulunur.
  • Güneş ışığını direk almayan ama aydınlık bir yere koymalısınız. Menekşeleriniz için en uygun yer nemli havanın olduğu mutfaklardır.
  • Menekşe toprağına sık aralıklarla gübre ilave etmelisiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ