Gülümsemeye Dair Şaşırtıcı Gerçekler

Gülümsemeye Dair Şaşırtıcı Gerçekler

Vücut dilini kullanırken en çok yüzümüzdeki mimikler ve dolayısıyla gülümsenin etkili olduğunu biliyor muydunuz hanımlar? Farklı çeşitlerde gülümseme olduğu gibi bunlar arkalarında farklı anlamlar da barındırıyor. İçten bir gülümsemeyi ya da yapmacık bir gülümsemeyi karşımızdakilerin ayırt edebilmesi gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdakiler tarafından algılanış şekli önem taşıyor. Gelin birlikte gülümseme çeşitlerini masaya yatırıp nasıl algılandığına bir göz atalım.

Dudakları kapatarak gülümseme

Dudakları açmadan, kapatarak gülümsemek; gülümseme tarzlarından en yaygın biçimde kullanılan şekillerinden biridir. Dudakları kapatarak gülümsemek; kolay yapılabildiğinden, gülümsemek istemediğimiz ancak gülümsemek durumunda kaldığımız zamanlarda karşı tarafa duygularımızı daha kibar ve nazik bir şekilde yansıtmamızı sağlıyor. Dudakları kapatarak gülümseme genel olarak pek de samimi algılanmıyor. Bu tarz gülümsemenin aksine dişleri göstererek gülümsemek karşımızdaki insanlara her zaman daha samimi ve içten geliyor.

Kendini beğenmiş gülümseme

İlgi odağı olduğunun farkında olan ve kendini beğenen kişilerin gülümsemelerinde; genelde dudaklar kapalı ve gülümseme ya sağa ya da sola eğik oluyor. Gözlerdeki alaycı bakışlar ve teki havaya kalkmış kaş da bu gülümsemeyi destekliyor. Ara sıra dudakların aralandığı ya da üst dudağın biraz daha kalkık tutulduğu bu tarz gülümseme o kişinin bulunduğu ortamda lider olma çabasını ve odak noktası olma isteğini gösteriyor.

Kalabalık ortamlarda bu gülümsemeyle etrafınıza baktığınızda bir süre sonra karşınızdaki kişilerin sizinle konuşurken daha dikkatli olmaya çalıştıklarını ve gerildiklerini hissedebilirsiniz.

Yarım gülümseme

Kendini beğenmiş gülümsemeye çok yakın bir gülümseme şeklidir. yüzünüzde asimetrik bir görüntü oluşturacağından karşınızdakiler sizinle ilgili ne düşüneceklerine karar veremezler. Bu yüzden yüzünüzde bu gülümsemeyle dolaşıyorsanız, karşınızdaki kişilerden çok farklı tepkiler almaya hazırlıklı olun. Bu gülümseme kişinin kendine güvenini yansıttığı gibi, utanma, kızgınlık veya dominantlık da ifade ediyor olabilir.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ