Hamileyken Diş Tedavisi Yapılır mı?

Hamilelik döneminde ortaya çıkan diş sorunlarında tedavi yaptırılmalı mı, hangi diş sorunlarında neler yapılmalı içeriğimizden bulabilirsiniz.

Hamilelik kadınlar için zorlu bir süreçtir. Dokuz ay süren bu zorlu süreçte birçok hastalık ile karşılaşmak mümkündür. Çoğumuzun genel sorunu olan diş sorunları hamilelik döneminde artan sorunların başında gelmektedir. Anne karnında gelişim halinde olan bebek kalsiyum ihtiyacını anne vücudundan alır. Eğer anne adayı gün içerisinde yeterli miktarda kalsiyum almaz ise kemik sorunları, diş ve diş eti sorunları yaşayabilir. Hamilelikte diş çürüğü, diş düşmesi, diş eti sorunları yaşanabilir. Çoğu kadın hamilelikte diş tedavisi yaptırmaya çekinir. Hamile kadınların merak ettiği bir sorun olan gebelik döneminde diş tedavisi yapılır mı sorusunun cevabını detaylı olarak derledik.

Hamileyken Diş Tedavisi Yapılır mı?

  • Uzmanlar gebeliğin ilk üç ayında dental tedavileri yaptırmamayı öneriyor. İlk üç ay bebeğin organ gelişimi oluştuğu için herhangi bir dental işlemde bu gelişimde sıkıntılar doğabiliyor.
  • Diş sorununun durumuna göre bir uzman görüşü alınarak hareket edilmelidir. Eğer dişinizde ciddi şekilde iltihaplanma var ise bebeğe zarar vermesi olasıdır. Bu yüzden gerekli durumlarda müdahale edilmesi gerekir.
  • Diş tedavisi için en uygun zaman dilimleri 3-6 ay arasıdır. Bu zaman dilimleri arasında eğer çok ciddi diş sorunları var ise müdahale edilebilir.
  • Diş tedavisi gebeliğin son üç ayı mümkün olduğunca yapılmamalıdır. Anne karnı iyice büyüdüğü ve rahat hareket edilemediği için dişçi koltuğunda oturmak bebek için risk teşkil edebilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ