Hamileyken Diş Tedavisi Yapılır mı?

Zorlu bir süreç olan hamilelik döneminde normal zamandan daha dikkatli olmak gerekir. Hamilelik döneminde diş sıkıntısı çekenler nasıl bir tedavi aşaması uygulamalı, tedavi yapabilir mi sorularının cevaplarını sizler için derledik.Hamilelik döneminde çoğu kadında diş çürümeleri veya diş sorunları meydana gelebilir. Bunun sebebi ise bebeğin büyümesi için gerekli olan kalsiyumu anneden almasıdır. Anneden eksilen kalsiyum dişlerde sorun yaşanmasına neden olur. Diş çürükleri, diş ağrıları, diş eti problemleri bu yüzden meydana gelir. Ayrıca hamileyken sürekli tatlı, tuzlu, asitli yiyecekleri tüketmekte dişlerde çürüme oluşmasının ana nedenlerinden biridir.

Hamilelikte belli dönemlerde diş tedavisi yaptırmak gerekir. Örneğin dental tedaviler hamileliğin ilk üç ayında yapılmamalıdır. Dişte yaşanan çürüme, iltihap gibi durumlarda ise bebeğe zarar gelmemesi için diş tedavisi yapılabilir. Fakat tedavi yapılmadan önce jinekolog onay vermelidir.

Özellikle son üç ayda anne adayının artık oturup kalkarken bile zorlanması nedeniyle diş tedavisi yapılması önerilmemektedir. Uzmanlar hamilelikte diş sorunları yaşayıp tedavi olmak zorunda kalmamak için ekstra ağız bakımının yapılmasını öneriyor. Ayrıca anne adayların beslenirken kalsiyum ağırlıklı beslenmeleri de gerekmektedir.

Bebeğin hem kemik ve diş gelişi için hem de annenin ihtiyacı olduğu kalsiyumu alıp diş çürümeleri yaşamaması için her gün bir bardak süt mutlaka içilmelidir.

Günde en az iki defa dişleri fırçalamak, tuzlu su ile gargara yapmak gerekmektedir. Çok fazla ciddi olmayan durumlarda işlem yapılmamalı ve işlem yapılacaksa bile 3-6 ay arası yapılması gereklidir.

Hamilelikte Diş Tedavisi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ