Hangi Durumlarda Çocuk Pedagoglarına Gidilmeli?

Hangi Durumlarda Çocuk Pedagoglarına Gidilmeli?

Günümüz çağında çocuk psikolojisi anne-baba için önemli bir hale gelmeye başlasa da hala bir pedagoga veya çocuk psikoloğuna başvurmak, danışmak bir hayli insan için tabu olabilme özelliklerini hala daha koruyor. Ebeveynler çocuklarını pedagoga götürmek adına birçok kere uzun uzun düşünüyorlar. Problemleri çözmek adına değişik ve farklı farklı metotları uyguluyor ve en son çözüm yolu olarak başvurmak için pedagoga gidiyorlar. Hangi durumlarda çocuk pedagoglarına gidilmeli? Pedagoga başvurma düşüncesi kararlaştırılana kadar problem daha da büyüyor ve ilerliyor, bu durum çözümü zorlaştırıyor.

Hangi durumlarda çocuk pedagoglarına gidilmeli? Birçok aile; ilkokuldan başlayarak çocuklarının eğitimi adına önemli bir bütçe ve meblağ oluşturuyor, halbuki çocuklar için sağlanabilecek yatırımın en etkili olanı önce ilk 6 yıl içerisinde yapılmalı, zira kişiliğin ve gelişiminin yüzde yetmiş beşi okul önceliğindeki periyotta tamamlanıp bütünleniyor. Bu periyotlar sonrasında çocuklarınızı daha sağlam ve iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilirsiniz fakat daha sıhhatli ve mutlu, daha emniyetli ve sosyal, daha akıllı kendini geliştiren bir kişilik olabilmesi adına yardımınız çok daha azalır.

pedagog-destegi

Hangi durumlarda çocuk pedagoguna gidilmeli? Ebeveynler pedagoga çocukları ile ilgili şu vaziyetler dahilinde başvurabilirler; gelişim kontrolü için, pedagoga danışmak için çocukların problem yaşamasını veya hastalık belirtisi gösterdiği düşünülüyorsa, çocuklar davranış bozuklukları oluşturmaya başladıysa ve benzeri gibi durumlarda. Davranış ve uyumsal bozukluklar, hastalık, sakatlık durumu… Anne-babalar; yaygınlaşan gelişimsel bozukluklar, cinsiyet anormallikleri ve kromozomal bozukluklar dahilinde pedagoglara danışabilir ve başvurabilirler.

cocuklarla-nasil-iletisime-gecilir

Uyum problemleri ve davranış bozuklukları tedavisi: genellikle psikolojik alınan yardım ve destek tek başına yeterli olmakta. Aşırı sinirlilik hali, iletişimsizlik, fobiler, kaygı bozukluğu, gece korkuları, parmak emme problemi (bebeklik dışında gelişen bir olgu) , tırnak yeme, öfke ve saldırganlık içeren durumlar, altını ıslatma hali, dışkı kaçırma ya da tutma hali, tikler, kekemelik, yalan söyleme hali, hırsızlık yapma, kardeşe duyulan kıskançlık, cinsel sorunların başlaması, mastürbasyon, yeme bozuklukları ve uyku bozuklukları, içe kapanıklık oluşması, aşırı inatçılık, aile ile ilgili olan sorunlar ve yaşamdaki değişiklikler için psikoloji ve pedagoji ile alakalı sorulara yanıt alabilmek adına ve çözüm önerileri dinlemek için başvurulabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ