İftarı Nasıl Açmalıyız? İftarda Hangi Yemekleri Yemeliyiz?

Ramazan ayına sayılır günler kala herkesi ramazana hazırlık telaşı tuttu. Ramazanda iftar zamanı orucumuzu açarken yediklerimize dikkat etmediğimiz sürece hastalıklar da beraberinde gelecektir. 

Her yıl bir ay boyunca Müslümanlar nefislerini terbiye etmek, yoksulların, açların halini anlamak için oruç tutmaktadır. Oruç ayında çoğu kişi yaz aylarına denk geldiği için zorlanmaktadır. Bu yıl Ramazan 15 mayıs itibari ile başlayacak. Ramazan gelirken uzmanlar uyarılarına başladı. Ramazan ayında beslenme konusu oldukça önemli. İftarda çok fazla yemek yemek, yediklerimizin ağır olması bizi sağlık açısından zorlayacaktır. Ramazanda daha rahat oruç tutmak, sağlıklı bir şekilde bu ayı geçirmek için iftarda ve sahurda yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.

İftarı Nasıl Açmalıyız? İftarda Hangi Yemekleri Yemeliyiz?

  • İftarınızı açarken zeytin yada hurma ile açın. Zeytin veya hurma midenizi iftara hazırlayacak sizi rahatsız etmeyecektir. Ayrıca hurma ve zeytin ile iftar açmak bir gelenek haline gelmiştir.
  • İftarda tüketeceğiniz yiyeceklerin çok fazla yağlı, tuzlu, şekerli ve hamurlu olmamasına özen gösterin.
  • İftarınızı açtıktan sonra çorba ile yemeğe başlayın. Çorba hem açlığınızı dindirecek hem de ana yemekleri çok fazla tüketmenizi engelleyecektir.
  • İftar sofrasında çok fazla yemek çeşidi olması da önerilmemektedir. Çoğu kişi açlığın etkisi ile iftar sofrasında 4-5 çeşit yemek hazırlayıp tüketmektedir. Ana yemeklerin 4-5 çeşit olması ve bunların iftarda tüketilmesi mideyi yoracaktır.
  • İftardan hemen sonra tatlı tüketmek sizi enerjik yapacaktır fakat sonrasında midenizi rahatsız edecektir. Mide sorunları ile uğraşmamak için iftardan sonra çay yada maden suyu içip yediklerinizi sindirdikten sonra hafif tatlılar tüketebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ