Kadir Gecesi Ne Zaman (Kadir Gecesi 2017)

Kadir Gecesi Ne Zaman (Kadir Gecesi 2017)

Kadir Gecesi, İslam Alemi için oldukça önemli bir gece olarak kabul edilmektedir. Ramazan’ın 27. Gecesi olarak bilinen bu gecede Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gece olarak bilinmektedir. Kadir Gecesi Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bunun nedeni Allah’ın göndermiş olduğu ayetlerde bu gece ibadet edenler için müjdeleyici ifadesi bulunur.

kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-2017

Bu gece ibadet eden ve Allah’a dua edenlerin günahları bağışlanır. Kadir Gecesi, bir Müslüman’ın en çok ibadet ettiği geceler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Allah Müslümanlara göndermiş olduğu bir ayette bu gece oruç tutmanın ve ibadet etmenin bir Ramazan oruç tutmak kadar sevabı olduğunu belirtmiştir. Bu durum da Kadir Gecesi’nin Müslümanlar için önemini belirtmektedir.

kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-2017

Kadir Gecesi 2017 Yılında Ne Zaman

2017 yılında Kadir Gecesi’nin 21 Haziran 2017, en uzun güne denk geldiği görülmektedir. Müslümanlar bu gecede birbirlerinin Kadir Gecesi’ni tebrik edebilir ve bol bol ibadet edebilirler. Kadir Gecesi’nde genellikle nafile namazları kılmak, Kuran okumak ya da tespih çekmek tercih edilir. Bunun yanı sıra, teravih namazları ve 100 rekatlık namazlar da gece boyunca yapılmaktadır. Allah’a yakaran kullar, küçük günahları için bağışlanma ve şefaat dilemektedir. 21 Haziran 2017 tarihi boyunca Müslümanlar Allah’a ibadet edecek ve ona dua edeceklerdir.

Kadir Gecesi’nin önemi su götürmez bir gerçektir. Siz de bu gece bol bol dualar edebilir ve sizi yaratan Allah’a yakarabilirsiniz. Allah, kendisine dua eden kullarını bu gece affedeceğini müjdelemiştir. Dolayısıyla Müslümanlar için bu gece çok önemlidir.

kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-2017

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ