Kardeş Çatışması İle Başa Çıkmak

Kardeş Çatışması İle Başa Çıkmak

 Çocuklarınızın arasındaki anlaşmazlığa ve çatışmalara müdahale etmezseniz işler iyice çığırından çıkabilir. Bu yüzden birkaç öneriye dikkat ederek çocuklarınızın aralarındaki anlaşmazlıklara çözüm bulabilirsiniz.

   Kardeşler arasındaki çatışma genellikle aileye karşı dikkat çekme çabalarından kaynaklanmaktadır. Çocuklar genellikle yalnızken gayet iyi anlaşır ama anne babaları yanında sürtüşmeye ve anlaşmazlıklara varan tartışmalar yaşarlar. İşte bunun amacı tamamen ebeveynlerin dikkatlerini çekmektir.

Kardeşler arasındaki anlaşmazlıklar hem ebeveynleri hem de çocukları oldukça yıpratır. Birkaç püf noktasına dikkat ederek bu sorunların üstesinde gelebilir veya hafifletebilirsiniz.

Çocuklarınızın aralarındaki kıskançlığın giderilmesini istiyorsanız mutlaka eşit olarak ilgilenmeli ve zaman ayırmalısınız. Her iki çocuğunuzun da ilgi alanları ve istekleri farklı olabilir. Onlara zaman ayırarak, iyi iletişim kurarak aralarındaki anlaşmazlıkları en aza indirebilirsiniz. Genellikle yapılan hatalardan biri küçük çocuğu daha fazla ilgi gösterilmesi olduğu için mutlaka sonucunda kıskançlık ve anlaşmazlıklar meydana gelmektedir.

Hiçbir zaman ne olursa olsun çocuklarınızı kıyaslamayın. Bu kardeşler arasında oluşabilecek bir rekabete dönüşebilir. İkisinden beceri ve yetenekleri farklıdır, ikisi de ayrı bir bireydir. Bunu hiçbir zaman unutmamalısınız.

Kardeşler arasında çatışma veya anlaşmazlık olduğunda mola hakkınızı kullanın. Yani kardeşleri ayrı köşelere veya ayrı odalara göndererek sakinleşmesini sağlayınız. Bu şekilde sakinleştiklerinde birbirine karşı olan kıskançlıklarını da unutacaklardır.

Eviniz için beraber ufak kurallar koymalısınız. Bu kontrolü daha rahat sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bağırma, itip kakma, vurma, ısırma, küfretme gibi birkaç kural koyar ve ceza, ödüllendirme yoluna başvurursanız sizin için aralarındaki sorun ve anlaşmazlıklar çözmek daha kolay olacaktır.

Her çocuk ailedeki konumu her ne olursa olsun değer görmek ister. Bu yüzden çocuklarınız arasında ayrım yapmadan onlara saygı duymalı ve değerli olduklarını hissettirmelisiniz.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ