Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Nedir?

Merhabalar bugün sizlere ketojenik diyet nedir. Nasıl yapılır ve hangi yiyecekler içermektedir. Sorularının cevaplarını hazırladığımız makalemizde bulabilirsiniz.

Tam yaz mevsiminin ortasındayız. Tatil planları yapıldı. Biraz kilo fazlalığımız var hangi diyet nasıl yapsam yapabilir miyim bir araştırma içindeyseniz doğru adres sizler için ketojenik diyet nedir. Bunun bilgisi paylaşmak istiyorum. Öncelikle hangi diyet olursa olsun vücut yapımız başkadır uzman yardımı almadan denemeyin.

Ketojenik Diyet Nedir

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik diyet aslında bildiğimiz ama bilmediğimiz ismi yabancı yada hiç duymamış olabilirsiniz.  Yağ ve protein ağırlıklı beslenme dayalı bir diyet programı ekmek, pilav, makarna karbonhidrat içeren gıdaları bir kenara bırakıp balık, zeytinyağı, tereyağ, et, ağırlık beslenme yaparak yağ yakımını hızlandırıp kilo vermemizi sağlıyor. Enerjimizi karbonhidrat dan değil yağdan sağlıyor ve yağlarımız gidiniyor.

Ketojenik Diyetin Faydaları Nelerdir?

Diyet programları kişinin vücut ve sağlık durumuna göre değişim sağlamaktadır. Yaptığımız diyetler kişiye göre sağlık yaşantımıza faydaları olmaktadır. Ketojenik diyetin faydalarından bir kaç örnek sunalım.

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır

Ketojenik diyeti sadece kilo vermek için düşünmek yanlış olur bir çok faydası bulunmaktadır. Karbonhidrat alımı fazla olduğunda enflamasyon (iltihap) artışı ortaya çıkıyor hücrelerin savunmasını ve ölmesine sebep oluyor. Bu hücrelerin ölmesi bir çok hastalığa davetiye çıkartıyor. Bu hastalıkların ilk sırasında epilepsi ve diyabet almaktadır.

Epilepsi nöbetlerini azaltmak için ilk olarak 1920’lerin başlarında ketojenik diyet uygulamaya başlanmış ve ilerliyen yıllarda 90 da tekrar gündeme gelmiştir.

Alzheimer, parkinson, mide ekşimesi, yüksek tansiyon gibi hastalıklar için faydalı olduğu bilinmektedir.

Keetojenik Diyet Nasıl Uygulanır ?

Ketojenik diyet yemek yeme alışkanlığını değiştirmek gibi bir durum. Karbonhidrat alımını azaltıp tabi ki alışan bir beslenme sürecini hemen değiştirmek kolay olmayacaktır.

Öncelikle hangi ürünleri tükete biliriz. Zeytinyağı, tereyağ, kuru yemişler, süt ürünleri, balık, et, yumurta, avokado ,

Neleri tüketmemeliyiz. Ekmek, pilav, makarna, meyve, şekerli meyve suları, mısır şurubu, glikoz şurubu gibi yiyecekler ve içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Bal, pekmez

Ketojenik Diyette Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyabet ve yüksek tansiyon hastaları mutlaka doktor kontrolü altında yapmalı

Mutlaka doktorunuza bir uzman hekime sormadan uygulamayınız. her vücut farklıdır ketojenik diyet yapmayı düşünüyorsanız doktorunuza sormadan denemeyiniz.

Ketojenik Diyet Nedir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ