Kireçlenme Belirtileri Nelerdir? Kireçlenme Tedavisi

Kireçlenme nedir sorusu tıp dilinde dejeneratif eklem hastalığı, osteoartrit veya dejeneratif artrit isimleriyle cevaplanır. Eklemlerde en çok görülen hastalıkların başında gelen kireçlenme kronik bir rahatsızlıktır. Vücuttaki her eklemde görülebilen kireçlenme belirtileri daha çok dizlerde, kalçada, bel ve boyun bölgesinde ve başparmaklarda ortaya çıkar. 65 yaşın üzerindeki kişilerde daha sık rastlansa da aslında her yaşta görülme ihtimali vardır. Kireçlenme tedavisi ile ilgili detaylara yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Kireçlenme Nedir

Kireçlenme Neden Olur?

Kireçlenme nedir? Sorusuyla birlikte kireçlenme neden olur diye merak ediyorsanız bu soru yaşın ilerlemesi, obezite, daha önce yaşanan eklem yaralanmaları, eklemlerin yoğun kullanımı, uyluk kaslarının zayıf olması ve genetik etkenlerle cevaplanır. 65 yaşı geçen her 12 kişiden 1’inde eklemlerinde kireçlenme vardır. Kireçlenme nedenleri arasında kemiklerin ucunu kaplayan kıkırdakların yapısındaki aşınmalar yer alır. Kemikler ve kıkırdak uçlar zamanla parçalanır e eklemlerin etrafında birikir. Bu durum eklemlerde hasara ve ağrılara yol açar. Kireçlenme tedavisi için nasıl bir yol izleneceğine uzman doktorlar karar verir.

Kireçlenme Nedenleri

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme nedenleri olarak sıralanan etkenlerin zaman içinde görülmesi bazı belirtilere yol açar. Kireçlenme belirtileri aşağıdaki gibidir. Kireçlenme tedavisi yöntemleri hastalığın durumuna göre değişir.

Kireçlenme Belirtileri
  • Eklemlerde hareketin azalması ve kısıtlanması
  • Eklemlerde sertleşme
  • Eklemlerin çevresinde şişme
  • Hareket arttıkça artan eklem ağrıları
  • Dizlerde gıcırdama sesi
  • Dizlerde ve uyluk kemiğinde ağrılar
  • Eklemlerin kenarında kemik çıkıntıları
  • Parmaklarda şişkinlik, hassasiyet, kızarmalar
  • Başparmak taban ekleminde ağrı
  • Ayak parmaklarında ve ayak bileklerinde şişkinlik
Kireçlenme Tedavisi

Kireçlenme Tedavisi Nasıl Olur?

Kireçlenme belirtileri görülmeye başlandığında bir an önce vakit kaybetmeden doktora görünmek gerekir. Doktorlar kireçlenme tedavisi için hangi yöntemi uygulayacaklarına karar verirler. Ancak bu hastalığın aslında tam bir tedavisi de yoktur. İltihap ve ağrı için ilaç verilir. Fizik tedavi uygulanması belirtileri hafifletir. İleri durumlarda ameliyat da bir tedavi yoludur. Eklemlerin içine ilaç enjekte edilmesi de kireçlenme tedavi yöntemlerinden biridir.

Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir? Boyun Tutulması Nedenleri konulu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kireçlenme Tedavi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ