Kurban Bayramı 2017

Kurban Bayramı 2017

Kurban Bayramı 2017

Bayramlar bizim ülkemiz için her zaman önemli ve değerli olmuştur. Hicri ve rumi takvimin birbirinden farklı ilerlemesinden kaynaklı olarak bayramlar her sene 10 gün ileri tarihte gelmektedir. Geçen sene 11 eylül Pazar günü başlayan kurban bayramı bu sene kendini 10 gün öne çekmiştir. Kurban bayramı giderek yaz aylarına denk gelmeye başlayacak. Kurban Bayramı 2017 ne zaman olacağını merak edenler, ne kadar tatil olacağını, ne kadar süreceğini merak edenler yazımızı okumaya devam edebilirler. Bu sene kurban bayramı 1 Eylül Cuma günü başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

kurban-bayrami-2017

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Geçtiğimiz senelerde kimi zaman kurban bayramı tatilleri 9 güne kadar uzadığı olmuştur. Ancak bu sene bayramın birinci günü Cuma gününü denk geldiği için böyle bir olasılık söz konusu değildir. Ancak arife günü olan Perşembe günü yarım gün değil de tam gün tatil olursa kurban bayramı tatili uzayabilir. Eğer Perşembe günü de tam gün tatil olursa kurban bayramı tatili 6 güne uzamış olacak. Böylelikle memleketleri uzak olanlarda rahatlıkla gidip gelme imkanına kavuşmuş olacak. Ağustos ortasında belli olacak karar ardından kurban bayramı tatilinin ne kadar süreceği belli olacak. Eğer Perşembe günü yani arife günü yarım gün tatil olursa kurban bayramı tatili 4,5 gün olacaktır.

Kurban bayramı 2017 tatilini, bayramını ailesi yanında geçirmek isteyenler olduğu gibi aynı zamanda bu tatil günlerini deniz kenarında, yazlıkta geçirmek isteyenlerde olacaktır.

kurban-bayrami-2017

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ