Kurumuş Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Kurumuş Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Aile bütçesine katkı sağlamanın aslında pek çok yolu vardır. Aileye çocukların da katılmasıyla giderek artan ihtiyaçlar harcamaların da artması demektir. Kimi hanımlar evde ek iş yaparak, el becerilerini kazanca dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlama ve eşlerine destek olma yoluna giderler. Bu gibi işleri yapmaya vakti olamayanlar ise nasıl tasarruf ederim sorusunun cevabını ararlar. Bilinmesi gereken şudur ki, tasarruf etmenin ilk adımı israftan kaçınmaktır. Bugün de bu konuyu ele alıyor ve kurumuş ekmek ile neler yapılır konusunu anlatıyoruz. Kurumuş ekmekler nasıl değerlendirilir diye merak edenler yazının devamından bunu öğrenebilirler.

kurumus-ekmek
Kurumuş Ekmek Nasıl Değerlendirilir

Kurumuş Ekmek ile Neler Yapılır?

Daha önce bu konuda sitemizde pek çok yazı yayınladık. Bayatlayan Ekmekleri Değerlendirmenin 5 İpucu! Başlıklı yazımız da bunlardan biridir. Bayatlayan ve kurumuş ekmek ülkemizde israfın ana konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem aile, hem de ülke bütçesine zarar veren bu durumun önlenmesi elbette ailelerde başlıyor. Kurumuş ekmekler nasıl değerlendirildiğini bilen hamarat hanımlar ekmeklerin çöpe atılmasının da önüne geçiyorlar.

kurumus-ekmek
Bayat ekmek Nasıl Değerlendirilir

Bayatlamış Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Bayatlamış ekmek nasıl değerlendirilir? Kurumuş ekmek ile yapılabilecekler nelerdir? İşte cevapları…

  • Kurumuş ekmeklerinizi küçük parçalar halinde doğrayıp fırına verin. Kızardıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun ve buzluğa atın. Gerektiğinde çıkartarak çorbalarınızın üzerinde kıtır ekmek olarak servis edin.
  • Aynı yolla fırında kuruttuğunuz ekmeklerinizi ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabının alt kısmında da muhafaza edebilirsiniz. Ancak buzlukta ekmeklerinizi daha uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Kurumuş ekmek rondodan geçirilerek öğütülebilir ve galeta unu haline getirilebilir. Bu unu köftelerinizde kullanabilirsiniz.
  • Kurumuş ekmeklerin üzerine biraz su serperek ıslatın ve alüminyum folyo ile sarın. 10 dakika kadar fırına verin. Ekmeğin yumuşadığını ve eski tazeliğine kavuştuğunu göreceksiniz.
  • Beyaz peynir, domates, biber, yumurta, maydanoz gibi malzemeleri bir kapta karıştırın. Dilim dilim kestiğiniz kurumuş ekmeklerin üzerine sürün ve fırına verin. Harika bir atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
  • Kurumuş ekmekleri bir kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti ılık olarak dökün. İsteğinize bağlı olarak puding ya da muhallebi ile bir kat daha yapabilirsiniz.
kurumus-ekmek
Bayat Ekmekleri Değerlendirme
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ