Kuşluk Namazı Nedir? Nasıl Kılınır?

Kuşluk Namazı Nedir? Nasıl Kılınır?

Kuşluk namazı nedir, nasıl kılınmalıdır diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için kuşluk namazı kılarken yapmanız gereken tüm detayları aşağıdaki yazımızda ayrıntılarıyla anlatmış bulunmaktayız. Ayrıca belirtmek isteriz ki kuşluk namazı olarak adlandırılan bu ibadetin Duha ve İşrak olmak üzere iki farklı adı daha vardır. Kuşluk, Duha ve İşrak aynı namazın farklı şeklide adlandırılmış halidir. Hatta peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından nafile namazı olarak da adlandırılmıştır.

Kuşluk Namazı Nedir

Kuşluk Namazı Nedir, Hangi Vakitte Kılınmalıdır?

Duha namazı olarak da bilinen kuşluk namazı Hz. Muhammed (SAV) tarafından nafile namazı olarak da önerilmektedir. Duha namazı Kuran-ı Kerim’de doğrudan belirtilmemesine rağmen hadislere konu olmuştur. Hadislerde belirtilen ifadelerde “Kuşluk namazı nedir?” sorusunun cevabı bulunmakta ve rekat sayısının artırılmasıyla birlikte namazdan alınacak faziletlerin de daha da katlanarak artacağı belirtilmektedir. Kuşluk namazını güneş doğduktan 45 dk. sonra kılmaya başlayabilirsiniz. Öğle namazına 45 dakika kalıncaya kadar da kılmaya devam edebilirsiniz. Kuşluk namazını 2 ile 12 rekat arasında kılabilirsiniz. Bu aralıkta 2-4-6-8-12 şeklinde kıldığınız zaman çokça sevap kazanabilirsiniz.

Kuşluk Namazı Nasıl Kılınır

Bayram Namazı Yerine Kuşluk Namazı Kılınabilir mi?

Kuşluk namazı nedir? sorusunun yanıtını yukarıdaki yazımızda verdik. Şimdi sıra en çok merak edilen “Bayram namazı yerine kuşluk namazı kılınabilir mi?” sorusuna geldi. Diyanetin yapmış olduğu açıklamaya göre bayram namazı yerine kuşluk namazı kılabilirsiniz.

Canimanne YouTube kanalımıza abone olursanız düzenli olarak yayınlanan video paylaşımlarımızı görebilirsiniz. Ayrıca canimanne.com sosyal medya hesaplarımızı da takip ederseniz seviniriz. Bu hesaplarımızdaki tüm paylaşımlarımızı siz de kendi sosyal medya hesaplarınızda paylaşırsanız daha fazla kişiye ulaşabiliriz.

Sitemizdeki faydalı içeriklerden sadece biri olan Şevval Ayı Orucu Nedir? Sayfamızdan bu konudaki tüm detayları öğrenebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ