Merak Edilen Tüm Detaylar! Suda Doğum Nedir? Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Suda Doğum Nedir? Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yakın bir geçmişte yapılan açıklama gözlerin suda doğuma çevrilmesine neden oldu. Bakan Ahmet Demircan, normal doğum sayısının artırılması amacıyla devlet hastanelerinde suda doğum ünitelerinin kurulacağını söyledi. Ünlülerin tercih ettiği doğum yöntemi olarak bilinen suda doğum, Demircan’ın bu açıklamasından sonra daha da konuşulur hale geldi.

suda-dogum-nedir-suda-dogum-nasil-yapilir

Suda Doğum Nedir?

Suda doğum nedir? sorusunu cevaplamak gerekirse doğum sırasında kullanılmak üzere önceden tasarlanmış olan bir küvette ya da havuzda suyun içinde yapılan doğumlara verilen addır. Suda doğumun amacı sadece bebeğin suyun içinde dünyaya gelmesi değil, annenin doğum süreci sırasında yaşadığı kasılmaları daha rahat geçirebilmesi için de tercih edilir. Suda doğum ile suyun rahatlatıcı etkisi kullanılarak kasılmalar azaltılır.

Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Anne adayının doğum süreci başladıktan sonra doğum için tasarlanan havuz veya küvet temiz ve ılık su ile doldurulur. Su soğudukça üzerine sıcak su eklenir. Anne adayının doğum kasılmaları suyun içinde olduğu için azalır. Anne adayı isterse bebeğin doğduğu ana kadar suda kalır ve çıkış anını da kolaylaştırır.

suda-dogum-nedir-suda-dogum-nasil-yapilir

Suda Doğumun Faydaları Nelerdir?

  • Suda doğum yapan kişilerde medikal müdahalelere daha az gereksinim duyulur.
  • Suyun içinde olmak psikolojik olarak anne adayını rahatlatır, böylece kendini daha özgür ve güçlü hisseder.
  • 9 ay süresince su dolu bir kesenin içinde olan bebek, ılık su dolu küvete doğduğunda daha kolay bir adaptasyon süreci yaşar. Uzmanlar suda doğan bebeklerin, diğer bebeklere oranla daha sakin olduklarını belirtiyorlar.

Suda Doğum için Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekir?

Türkiye’de suda doğum henüz istenildiği kadar yaygın değil. Suda doğum yapmak isteyen anne adaylarının yapması gereken öncelikle kendilerini takip eden jinekolog ile bu isteklerini paylaşmaktır. Doktor en doğru kararı vererek o anne adayı için suda doğumun uygun olup olmadığını söyleyecektir.

Sonrasında yapılması gereken ise doğum yapılacak olan hastanenin suda doğum için uygun şartlara sahip olup olmadığının öğrenilmesidir. Doktordan onay alınıp, hastanenin de uygun olması durumunda bu karar kesin olarak verilmelidir. Uygulanan bir başka yöntemi ise uygun şartlar oluşturulduktan sonra suda doğum havuzu kiralanarak evde doktor eşliğinde doğum yapılmasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ