Permalı Saç Modelleri – Permalı Saç Bakımı

Güzelliğine ve bakımına düşkün kadınlar için saçları her zaman önemlidir. Ancak kadınların saçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlardan biri düz saça sahip olanların kıvırcık saç istemesi, kıvırcık saçlı olanların da düz saçlarının olmasını istemesidir. Saçları düz olanlar saman içinde düz saç modelleri kullanmaktan sıkılırlar. Bu durumda kıvırcık saç için permalı saç modelleri tercih edilir. Kıvırcık saç modelleri aslında düz saçlara göre bakımı zor modellerdir. Saçları kıvırcık olsun diye perma yaptıranlar; permalı saç bakımı da bilmek zorundadırlar. Yazımızın devamından bu konunun detaylarını öğrenebilirsiniz.

Perma Nedir? Permalı Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Permalı saç modelleri ile ilgilenenlerin öncelikle bilmesi gereken perma nedir sorusunun cevabıdır. Saça uygulanan bir kimyasal olan perma, saçlardaki bağları bir süreliğine kırar ve bağları yeniden yapılandırır. Bu işlemin sonucunda saçlarda kalıcı bukleler oluşur. Saçtaki bağların kırılmasının ardından özel silindirler ve sıcak çubuklarla saç kıvırcık hale gelir. Son olarak kalıcı hale gelmesi için işlem yapılır. Böylece permalı saç yapılışı tamamlanmış olur. Permalı saç modelleri yapılırken uygulanan yöntemler sıcak perma ve soğuk permadır.

Permalı Saç Bakımı Nasıl Olur?

Permalı saç modelleri kullanan kadınlar saçlarının bakımına da özen gösterirler. Yazının sonundaki görsellerde birçok kıvırcık saç modelleri sizler için yer alır. Ayrıca permalı saç modeli arayanlar için hazırlanmış olan video içerikte Retro saç modelleri uygulamaları kapsamında permalı saç yapılışı anlatılıyor. Canimanne.com sitemizde yayınlanan içeriklerden olan Elma Sirkesi ile Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Konulu yazımızı da inceleyebilir ve bilgi edinebilirsiniz. Permalı saçların bakımı doğru yapılmazsa kıvırcık saçlarınızın ömrü uzun olmayabilir. Permalı saça bakım için aşağıdaki önerileri dikkate alınız.

  • Permalı saç modelleri mutlaka sağlıklı saça uygulanmalıdır. Aksi halde saçlar yıpranır ve perma için yapılacak işleme dayanmaz.
  • Permalı saç bakımı için işlemden sonra saçlarınıza protein desteği uygulayın.
  • Permalı saça bakım için kimyasal içerikli olanlardan ziyade doğal saç bakım ürünleri kullanmayı tercih edin.
  • Permalı saçlarınızın neme ihtiyacı olduğunu unutmayın.
  • Yıkadıktan sonra saçların havluyla kurulanarak kurutulması gerekir.
  • Saç uçlarındaki kırıkları düzenli olarak aldırın.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ