Ramazan Boyunca İftar Menüleri

Ramazan Boyunca İftar Menüleri

Ramazan ayı gireli henüz birkaç gün oldu. Bu yıl da önceki yıllar gibi imsak vakti ile iftar vakti arası günlerin uzamaya başlamasından dolayı oldukça uzun. Dolayısıyla da oruç tutanların oruçlu kaldığı süre de uzun. O yüzden de neredeyse herkes çok acıkmış olarak iftar sofrasına oturuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok zaman ramazan yemekleri ve iftar menüleri konusunda uyarıda bulunuyor. Saatlerce boş kalan mideye birdenbire yüklenilmesi sağlık açısından zararlı. Bu konuda canimanne.com takipçilerini biz de uyarmak istedik.

ramazan-boyunca-iftar-menuleri

İftar Menüleri Nasıl Olmalı?

2017 ramazan iftar menüleri Türk yemekleri ile donanmış bir şekilde evlerde yerini aldı. Herkes kendi damak tadına, ailedekilerin damak tadına göre sofralar kurarken bu yemeklerin çok yağlı olmamasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da oruç açıldıktan sonra hızlı hızlı yemek yenmemesidir. İftar yemekleri hızlı yendiğinde hem mide yorulur ve şişkinlik hissi olur, hem de yediğimizden bir şey anlamayız. Bütün gün aç kalmış olmanın sonunda ramazan sofralarımızda iftar menüleri de yavaş yavaş ve sindire sindire yenirse tutulan oruçla daha mutlu oluruz. Hem de sağlığımız için de bu şekilde daha faydalıdır.

ramazan-boyunca-iftar-menuleri

Sahur Menüleri Nasıl Olmalı?

Bir kez daha hatırlatmakta yarar var ki; sahur yemekleri eğer hafifi şeylerden oluşursa hatta mümkün olduğu kadar kahvaltılıklar ile sahur yapılırsa çok daha iyi olur. Özellikle de susatacak, yağlı, tuzlu ağır yemekler yenmemelidir. İftar yemekleri ve sahur yemekleri dikkatle seçildiği takdirde sağlıklı bir ramazan ayı geçirmemiz mümkün.

ramazan-boyunca-iftar-menuleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ