Ramazan Ne Zaman 2018

3 ayların sultanı olan Ramazan ayı bu yıl mayıs ayına denk gelecek. Her yıl öne doğru gelen Ramazan ayını bu yıl daha serin bir havada geçireceğiz. 

Ramazan ayı Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Ramazan ayı boyunca nefsimize hakim olmayı ve kendimizi terbiye etmeyi öğreniriz. Sırf tutmak için oruç tutulmaz. Orucun anlamı ve önemi bilinerek tutulması gerekir. Çoğu kişi oruç tutar ama bunun maneviyatını hissetmez. Çoğu kişinin heyecan ile beklediği 12 ayın sultanı mübarek ay Ramazan bu yıl mayıs ayına den gelmektedir.

2018 Ramazan Ayı Tarihleri

Bu yıl Ramazan ayı 15 Mayıs tarihinde gece ilk sahur ile başlayacaktır. Bitişi ise 14 Haziran akşamına denk gelecektir. Ramazan ayı her yıl bir önceki aya doğru kaymaktadır. Gittikçe kış aylarında doğru geri gidiyor. Bu yıl Ramazan ayı mayıs ayında tutulmaya başlanacak. Böylece oruç tutanlar daha serin bir havada Ramazan ayını karşılayacaklar. Genellikle haziran, temmuz ve ağustos ayları ülkemizde oldukça sıcak geçmektedir. Ramazan ayının bu zamanlara gelmesi oruç tutanları bir hayli zorlamaktaydı.

2018 Ramazan Ayı Tarihleri

Ramazan Bayramı Ne Zaman ve Kaç Gün Sürecek?

Ramazan ayının son orucu 14 haziran tarihine gelmektedir. Yani arife günü 14 haziran tarihine denk gelmektedir. Ramazan bayramı 3 gün sürecektir. Bayramın ilk günü 15 haziran Cuma gününe, ikinci gün 16 haziran cumartesi, üçüncü gün ise 17 haziran cumartesi gününe denk gelmektedir. Ramazan Bayramı tatilinin bu yıl arife günü ile birlikte 4 gün olması bekleniyor.

Ramazan Bayramı Ne Zaman ve Kaç Gün Sürecek

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ