Ramazan Ne Zaman Başlıyor – 2017

Ramazan, Müslümanlar için oldukça önemli bir ay olmakla birlikte, bir yıl içerisinde en fazla ibadet edilen ay olarak bilinmektedir. Pek çok kişinin bildiği üzere insanlar bu ay içerisinde oruç tutarak yemek yemeyen ve aç kalan kişilerin halinden anlamayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra Ramazan İslam alemi için yalnızca bedenen yapılan oruç ibadetini kapsamaz. Bu ay içerisinde kişiler dilleri ve kalpleri ile de günahtan uzaklaşmaya ve Allah’a sığınmaya çalışır.

ramazan-ne-zaman-basliyor-2017

Ramazan ayı özellikle birkaç yıldır yaz aylarına denk geliyor. Her sene 10 gün erken başlayan Ramazan ayı, bu yıl 26 Mayıs tarihinde başlayacak. 2017 Ramazan ne zaman başlıyor diye soracak olanlar için 26 Mayıs tarihinde başlayan bu ayın 24 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Hemen arkasından 3 gün Ramazan Bayramı gerçekleşecek.

ramazan-ne-zaman-basliyor-2017

Ramazan’ın Anlam ve Önemi

Ramazan, tokların açların halinden anladığı ve Müslümanların birlik içerisinde olduğu bir ay olarak değerlendirilir. Bu ayda küsler barışır ve yapılan ibadetler artar. İnsanlar farz olan ibadetlerini yerine getirmeye çalışır ve kutsal kabul edilen bu ayda attıkları her adıma dikkat ederler. Oruç ibadeti ile nefsini güçlendiren insanlar, dualar eder ve kötü hareketlerden kaçınırlar. Bu ay, son derece önemli bir ay olmakla beraber, fakirlere yardımın, sadakanın ve zekatın en çok verildiği ay olarak bilinir.

Ramazan ayı süresince camilerde mihraba güzel sözler asılır ve bu ayda kişiler Kur’an-ı Kerim’i hatim etmeye çalışır. Bol bol dua edilen ve ibadet ile geçirilen bu ayda Müslümanlar kendilerini yaradan Allah’a şükreder ve ona layık bir kul olmaya çalışır. Ramazan ayının Müslüman alemine barış getirmeyi amaçlayan bir ay olduğunu söylemek mümkündür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ