Rasta Saç Nedir? Rasta Saç Nasıl Yapılır?

Son zamanların trend saç modellerinden biri olan rasta saçla sen de tanışmaya hazır mısın? Yaz aylarında kullanımı kolay olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Genellikle farklı görünmek isteyenlerin tercih ettiği rasta saç 1980’li yıllarda dünya çapında ortaya çıkmış ve günümüze dek popülerliğini arttırarak devam etmiştir. Peki rasta saç nasıl yapılır? Rasta saç yapımı kalıcı ve geçici olarak sınıflandırılabilir. Kalıcı rasta saç yapımı öncesinde iyi düşünülmesinde fayda var. Aksi halde rasta saçlarınızdan sıkılırsanız saçlarınızı tamamen kestirmeniz gerekiyor. İlk kez rasta saç yaptırmak isteyenlere geçici model rasta saçı tavsiye ediyoruz.

Rasta Saç Yapımı Nasıldır?

Genel olarak rasta saç yapımı saçın istenilen kalınlıkta tutamlara ayrılarak burgu haline getirilmesiyle yapılır. Kuaförler ve güzellik salonlarında usta ellerde yapılan rasta saçın ömrü genellikle 6-10 ay arasında değişmektedir. Üstelik bu süre sonunda saçlarınızı rasta olarak kullanmaya devam etmek istemeniz halinde uzayan dipleriniz için kolaylıkla rasta işlemi uygulanabilmektedir.

  • Profesyonel kişiler tarafından yapılan rasta saç ilk olarak tutamlara ayrılır. Daha sonra türeltme işlemi yapılır ve ardından tığ kullanılarak saçlar birbirine dolandırılır.
  • Ancak daha kabarık rasta modeli isterseniz, tığ yerine balmumu kullanılır.
  • Ayrıca rasta saç yapımı esnasında sıkı örgüler de kullanılır.

Evde Rasta Saç Yapımı

Rasta saç yapımı profesyonel kişilerce yapıldığı gibi evde de yapılabilmektedir. Bunun için;

  • Öncelikle saçlarınızı iki ayırın. Ayırdığınız saçları kalınlıkları en az 2 cm olacak şekilde tutamlara ayırın.
  • Saç köpüğü ya da jöle kullanarak tutamların birbirine iyice dolanmasını sağlayın.
  • Son olarak saç spreyi kullanarak saçlarınızı sabitleyin.

Rasta Saç Bakımı

Rasta saç bakımı titizlik isteyen bir işlemdir. Saçınızı yaptırdıktan sonra ilk bir ay yıkamayın. Sonrasında ise kepeğe karşı şampuanlar ya da sabun kullanarak yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra ise iyi bir şekilde kurutmanız gerekir. Böylece kepeklenme ve yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ