Regaip Kandili Ne Zaman – 2017

Regaip Kandili Ne Zaman – 2017

Regaip kandili hakkında bilgi
Kandiller bizim için oldukça önemli dini geceler arasında yer almaktadır. O geceye özel dualar, ibadetler yapılarak geçirilir.

Regaip kandili Recep ayının ilk cuma gecesine denilmektedir. O geceye bu isim melekler tarafından verildiği söylenmekte ve bilinmektedir. Her cuma gecesi kıymetli, her kandillerde bizim için oldukça değerlidir. Bu iki önemli mesele, gün bir araya gelince kıymeti iki kat daha artmaktadır.

Peygamber efendimizin Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Recep ayıdır. İsteyen kişiler bu ayın pazartesi ve perşembe günlerinde oruç tutarak ibadetlerini yerine getiriyorlar.

regaip-kandili-ne-zaman-2017

Regaip kandili 2017 30 Martı 31 Marta bağlayan geceye denk geliyor. Bu geceye özel dualar, ibadetler yaparak faziletlerinden faydalanabilir, hakkı ile yerine getirebilirsiniz. İslam alimleri tarafından bu gecede edilecek duaların kabul edileceği söylenmektedir.

Şu sıralar sıkça sorulan Regaip Kandili 2017 yılında ne zaman sorusuna da cevap olarak Regaip Kandili 30 Mart 2017 gecesi cevabını da verdikten sonra yazımıza devam edebiliriz.

regaip-kandili-ne-zaman-2017

   – Regaip kandilinde nasıl ibadet edilir?
Dinimizde kandiller oldukça özel günlerdir. Bu günlere özel bazı ibadetler bulunmaktadır. Bunları yaparak, yerine getirerek faziletlerinden faydalanabilir, bu önemli geceleri hakkı ile karşılayıp sonlandırabilirsiniz. Regaip kandilinde hangi ibadetler yapılmalı merak edenler için aşağıdakilere dikkat edilebilir ve yerine getirilebilir.

regaip-kandili-ne-zaman-2017

  • Regaip kandili gecesine özel Kuran-ı Kerim okunmalı, Allah’ın isimleri zikredilmeli, yüceliği anılmalıdır.
  • Peygamber efendimiz için bol bol salavat getirilmeli, onun şefaatine nail olabilmek için dualar edilmelidir.
  • Vakit namazlarının haricinde nafile namazları kılınarak özel bir gece olan Regaip kandili ihya ve ibadetler ile geçirilmelidir.
  • Günahlara karşı samimi olarak dualar edilmeli, tövbe estağfurullah çekilmelidir. Şüphesiz ki Allah çok affedendir. Yapılan günahlar için af dilenmelidir. Bu gecenin hürmetine af edilmek için tövbeler çekilmelidir.
  • Mezarlık ziyaretleri yaparak ölmüşlerimiz için dualar okunmalı, onların affedilmesi için Allah’a dua edilmelidir.
  • Regaip kandiline özel dualar okunmalı bu konu hakkında ayet veya hadislere yer verilmelidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ