Saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2018

Saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2018

2016 Eylül ayından beri uygulanan yaz saati uygulaması kaldırılacak mı, 2018 yılı saatler ne zaman geri alınacak sorularının cevaplarını derledik.

Türkiye’de Eylül 2016 tarihinden beri güneşten daha fazla yararlanıp tasarruf edebilmek adına yaz saati uygulaması devam ediyor. Yarın yani 23 Eylül Ekinoksu ile brilikte resmen sonbahar mevsimine girmiş olacağız. 3 Eylül ile birlikte çoğu kişi kış saati uygulamasına geçilip geçilmeyeceğini merak etmeye başladı.

Daha önce alınan kararda yaz saati uygulamasının 28 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacağı belirlenmişti. Tarihin yaklaşması ile birlikte alınan bu kararın bu yılda devam edip etmeyeceği, kış saatine geçilip geçilmeyeceği merak konusu oldu.

Saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2018

Enerji Bakanlığının 2016 Eylül ayından 2018 Ekim ayına kadar aldığı yaz saati uygulaması kararnamesi bu yıl Bakanlar Kurulunun onayı ile kaldırılıyor. Yani 28 Ekim 2018 tarihi itibari ile saatler 1 saat geri alınacak. Bu yeni karar ile birlikte artık normal kış saati uygulaması geçerli olacak. Yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi tasarruf açısından faydalı olsa da sabah karanlık da işe gidenler, okula gidenler açısından tepki almıştı. Türkiye yaz saati uygulaması ile Avrupa ülkelerinden 2 saat ilerideydi. Kış saati uygulaması ile birlikte bu saat farkı tekrar olarak 2 saate düşecek.

Resmi olarak yapılan açıklamada 28 Ekim 2018 saat 04:00 itibari ile 1 saat geri alınıp kış saati uygulamasına geçilecek olacağı duyuruldu. Kış saatine geri dönme kararına çoğu kişi olumlu tepkiler verdi. Özellikle aileler kışın çocuklarını sabah karanlıkta okula gönderdikleri için şikayetçiydi. Artık kış saati uygulaması ile bu sorun da ortadan kalktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ