Tunus İşi Papatya Modeli ve Yapılışı

Tunus işi Örgü Modeli nasıl yapılır?

Tunus işi diye adlandırılan örgü modelinin uygulandığı pek çok yer vardır. Patiklerde, yeleklerde, battaniyelerde, bebek takımlarında,  hırka ve kazaklarda bolca uygulanan Tunus işi örgüleri sık ilmekleri nedeniyle en çok tercih edilen modeldir. Bunun yanında renk ve desenlerin bolca kullanıldığı ve ön planda olduğu Tunus işleri süsü ve gösterişi seven bayanlar için vazgeçilmez örgü modelidir.

Sizlere Tunus işi örgü modelinde nelere dikkat edilmelidir bunları anlatacağım. Tunus işi örgülerin çok çeşitli olduğu unutulmamalıdır.

Tunus İşi Papatya Modeli ve Yapılışı

Tunus işi şiş kullanabilir bunun yanında tığ da kullanabilirsiniz. Zincir çekerek örmeye başlıyoruz. Sıkı olmaması için zincirleri geniş çekiyoruz. Zincirlerin içinden ilmek alarak zincir çeker gibi bir kez örüyoruz ve sıra bitene kadar işleme devam ediyoruz. Tığı ilmeklerden çıkarıp tekrar başa dönüyoruz. ilk ilmek delikli olduğu için bir zincir çekip ikinci zinciri öndeki ilmekten yeni ilmek alarak zincir çeker gibi batırıyoruz. Sıra bitene kadar işlem devam ettirilir. Yelek, patik ve hırka yapımında kullanabileceğiniz bu örgü hazır giyim sektörünü aratmayan bir görüntüye sahip.

Tunus işi ile farklı bir modeli daha anlatacağım. Tunus işi papatya modeli bir zemin oluşturduğunuz örgünüz de papatyayı konduracağımız alanı ayarlamak için 5 tane zincir çekiyoruz.Bir ilmek boşluk bıraktıktan sonra beş zincir daha çekilir.İki delik oluşmuş olur.Aynı işleme devam edilir.Bir ilmek boş bırakılıp beş zincir çekilip batırılır.Sıra bitince örmeye devam edilir. Beş zincir çekerek alt sırada oluşan boşlukların bitimine batırılır. Böylece papatyanın pıtırcıkları oluşur.Sıra tamamlandığında altı yapraktan oluşan bir papatya oluşur.Farklı bir renk ile papatyanın orta kısmını yapabiliriz. Bu ip ile beş zincir çekilip tomurcuk haline getirilir.İp koparılıp düğümlenir. Tığ yardımıyla papatyanın ortasından geçirilen tomurcukla beraber Tunus işi papatyamız tamamlanmış olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ