Türkiye Hayvancılık Haritaları

Hayvancılık haritaları Türkiye’de hangi bölgede hangi hayvancılık çeşitlerinin yapıldığını detaylı olarak gösteren haritalardır.

Hayvancılık bir ülkenin ekonomisinin gelişmesinde oldukça önemli rol oynar. İklim şartları, bölge özelliklerine göre hayvancılıkta değişir. Her hayvan her bölgede yetiştirilmez. Hayvancılık büyükbaş, küçükbaş, besi, kümes hayvancılığı gibi birçok alt dala ayrılmaktadır.

Türkiye’de hem kırsal kesimlerde yapılan hayvancılık bölgeden bölgeye dağınıklık göstermektedir. Türkiye’nin hayvancılık sektöründe tiftik keçisi, kıl keçisi, sığır, koyun, manda gibi hayvanları önemlidir. Tiftik keçisi en fazla Ankara’da yetiştirilmektedir.

Çok fazla tüketilen besinlerden biri olan yumurta üretimi için kurulan tavuk kümeslerinde günde binlerce yumurta toplanmaktadır. Türkiye’de yumurta tavuğu en fazla Afyonkarahisar şehrindedir.

Arıcılık hayvancılığın en önemli kollarından biridir. Bal üretimi yapılan arıcılık alanları Türkiye’de en fazla Ordu, Muğla ve Adana şehirlerinde yapılmaktadır.

Türkiye yemek kültürü açısından kırmızı eti en fazla tüketen ülkelerin başında gelmektedir. Durum böyle olunca sığır, koyun, manda çiftlikleri de oldukça fazladır.

Bu haritalar sitemiz bünyesinde barındırılmamaktadır eğitime katkı sağlaması açısından derlenip bir araya getirilmiş olup kaynaklar belirtilmiştir.

Kaynaklar

Tüik – Harita Genel Müdürlüğü – cografyaharita.com

Türkiye Hayvancılık Haritaları

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ