Türkiye Nüfus Yoğunluğu Haritası 2018

Türkiye Nüfus Yoğunluğu Haritası 2018

Türkiye nüfus yoğunluğu haritası 2018 güncel versiyonunu arayanlar içeriğimizden haritaya tüm detayları ile kolayca ulaşabilir.

Nüfus yoğunluğu haritası ülkede yer alan şehirlere, bölgelere göre nüfus dağılımını göstermektedir. Türkiye’de en fazla nüfus yoğunluğu İstanbul’da bulunmaktadır. İstanbul her geçen gün artan nüfusu ile gittikçe yaşanması zor olarak şehirlerin başında gelmektedir. Nüfus yoğunluğu haritasında kadın nüfusu, erkek nüfusu, yaşlı nüfusu, genç ve orta yaşlı nüfusu kolayca görülebilmektedir. Yıllara göre yapılabilen ve genel olarak gösterilen nüfus haritaları ile toplam nüfusun nerelerde yoğunlaştığını görmek mümkündür.

Nüfus yoğunlu haritaları her yıl güncellenmektedir. Yapılan nüfus sayımları ile haritalar da yıllarına göre düzenlenmektedir. Türkiye nüfus yoğunluğu 2018 haritasında açıkça görülmektedir ki belli başlı şehirlerde nüfus dengesizce artmaktadır. İstanbul, Ankara başta olmak üzere batı bölgelerine göç yaşanmaktadır. Aşağıdan Türkiye nüfus yoğunluğu 2018 haritasını inceleyip nüfusun hangi bölge ve şehirlerde ne kadar olduğunu, hangi cinsiyetlerde fazlalık olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.
Sitemizde yer alan diğer harita çeşitlerine de bakabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ