Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor – 2017

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor – 2017

Müslümanlar için oldukça önemli olan üç ayların başlangıcı ne zaman merak edenler yazımızı takip ederek bilgi edinebilirler. Üç aylar Müslümanlar için farklı bir atmosfer ve etkiye sahiptir. Üç ayların girmesine çok az bir zaman kaldı. Bu yıl üç aylar ne zaman başlıyor, üç ayların başlangıcı 2017 yılında ne zaman merak edenler bilgilenmek için yazımızı takip etmeye devam edebilirler. Üç ayların ne zaman olduğunu dair cevap ise her yıl olduğu gibi Diyanet İşlerinden gelmiştir.

uc-aylar-ne-zaman-basliyor-2017Bu yıl üç aylar 29 martta başlıyor. Üç ayların başlangıcı olan 29 mart ise Çarşamba gününe denk gelmektedir. Üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarında hangi ibadetler yapılmalı, hangi dualar edilmelidir. Üç aylar recep ayı ile başlar, şaban ayı ile devam eder ve ramazan ayı ile son bulur.

Üç aylar İslam alemince mübarek ve önemli aylar arasında yer almaktadır. Bu aylar diğer aylardan daha faziletli ve bereketli, mübarek sayıldığı için daha fazla dikkat edilir, daha fazla ibadet edilir ve Allah’a yaklaşılarak ihya edilir. Bir hadise göre Recep ayının Allah’ın ayı olduğu söylenmektedir. Şaban ayının ise peygamber efendimizin ayı olduğu söylenmekte, ramazan ayının ise ümmetin ayın olduğu bildirilmektedir.

uc-aylar-ne-zaman-basliyor-2017

Recep ayının girişi regaip kandili gecesidir. Recep ayının içindeki kandil ise miraç kandilidir. Şaban ayının içinde olan kandil ise berat kandilidir. Ramazan ayının içindeki önemli ve mübarek gece ise kadir gecesidir.

Üç aylarda nasıl ibadet edilir ve üç aylarda hangi dualar edilmelidir? Merak edenler ve öğrenmek isteyenler aşağıdaki sıralı maddeleri okuyabilirler.

  • Üç aylar orucu diye geçen bir ibadet bulunmaktadır. Peygamber efendimiz ramazan haricinde hiçbir ayı bütünü ile oruç ile geçirmemiştir. Ancak üç ayları karşılarken oruçlu olmuş ve oruç tutulmasının hak katından oldukça sevap olduğunu bildirmiştir. Üç aylardan ramazan ayı bütünü ile oruçlu geçirmekteyiz. Recep ve Şaban aylarına girerken üçer gün oruçlu olmak oldukça makbuldür.
  • Üç aylar Allah katında önemli aylardır. Bunun içinde bu aylarda Allah-u Teala’yı bolca zikir etmek, peygamber efendimize Salavat getirmek önemli ibadetler arasında yer alır.
  • Üç aylar boyunca diğer aylarda olduğu gibi namazlarınızı eksiksiz kılmak dışında nafile namazları da kılarak var olan borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
  • Üç aylar günahların af olduğu aylar arasındadır. Bunun için bol bol tövbe etmelisiniz.uc-aylar-ne-zaman-basliyor-2017
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ