Uykuya Dalamamak Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Canimanne.com olarak hayata dair neredeyse her konuda yayınladığımız yazılarla takipçilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bunlardan biri olan uykuya dalamamak ile ilgili sorun bugünkü yazımızın konusu oldu. Yazıda yer alan bilgiler uzman görüşlerinden yararlanılarak derlenmiştir. Sitemizdeki diğer sayfalardan biri olan Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Selenyum Mucizesi konulu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Bizi sosyal medyadan ve Canımanne YouTube kanalından da takip edebilir, böylece düzenli olarak yayınladığımız yazılı ve video içeriklerimizden yararlanabilirsiniz. Tüm paylaşımlarımızı siz de kendi hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de okumasını ve izlemesini sağlayabilirsiniz.

Uykuya Dalamamak

Uykuya Dalamamak Bir Sağlık Sorunu mu?

Uyku bozukluları çoğu kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Genellikle uykusuzluğu yediklerimize, içtiklerimize bağlarız. Yatmadan önce kahve ve çay gibi kafeini bol içecekleri tüketmek, uyku zamanına yakın saatlerde yemek yemek gibi nedenler uykusuzluğa neden olur. Ancak işin bir de psikolojik boyutu vardır. Uykuya dalamamak nedenleri nelerdir konusu özellikle son zamanlarda sıkça araştırılır. Bazı kişilerde tam uykuya dalarken sıçrama, titreyerek uyanma gibi sorunlar da görülür. Tüm bunlar aslında önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Normal karşılamayıp bir uzmana danışmakta fayda vardır.

Uyuyamıyorum

Uykuya Dalamamak Nedenleri Nelerdir?

Uykuya dalamamak olarak tabir edilen sorun aslında pek çok nedene bağlıdır. Uzmanlar bunun nedeninin fiziksel olmadığı noktasında birleşiyorlar. Aşağıda bu nedenleri sıraladık.

  • Anksiyete bozukluğu
  • Huzursuz bacak sendromu
  • Depresyon
  • Aşırı stresli olma hali
  • Epilepsi
  • Fazla yemek yemek
  • Yorgunluk
  • Enerji içeceklerinden tüketmek
  • Çay, kahve ve kola gibi içecekleri fazla tüketmek
Uyku Bozuklukları

Uykuya Dalamamak Sorununun Tedavisi Nasıldır?

Uykuya dalamamak gibi bir sorununuz varsa bu tüm günlük yaşamınıza yansır, sürekli yorgun ve uykusuz olursunuz. Bu durumda motivasyonunuz düşer ve yaşamınızda aksaklıklar meydana gelir. Bu nedenle bir nöroloji doktoruna ya da bir psikiyatriste gitmenizde fayda vardır. uygun tedavi yöntemi yapılacak tetkiklerden sonra doktorunuz tarafından belirlenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ