Yeni Doğan Bebek Bakımının 10 Püf Noktası

Bebek bakma dönemlerinin en zorlusu olan yeni doğan bebek bakımı hakkında işinizi kolaylaştıracak püf noktaları sizler için derledik. 

Yeni doğan bebek bakımında ailelerin dikkatli olması gerekir. Daha küçük olan ve oldukça narin olan yeni doğan bebeklerin ilk dönemlerde bakımı zordur. Gece ağlamaları, beslenme şekilleri, uyuduğu odanın ısı sıcaklığı gibi detay konulara özen göstermek gerekir. Yeni doğan bebeklerde bağışıklık sistemi daha güçsüz olduğu için düzgün bakılmadığında birçok hastalığın yaşanılması kaçınılmazdır. Uzmanlar ailelerin yeni doğan bebeklerinin bakımı hakkında dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı.

Yeni Doğan Bebek Bakımının 10 Püf Noktası

  • Ailelerin en fazla yaptığı yanlışlardan biri sürekli yeni doğan bebekleri sıcak ortamda tutup soğuk algınlığı gibi hastalıkların ortaya çıkmasını engellemeye çalışmaktır. Oysa ki uzmanlar yeni doğan bebeklerin bulunduğu ortamın ısısını çok fazla artırmamayı öneriyor. Odanın ılık olması solunum sisteminin düzgün çalışması için önem taşıyor.
  • Yeni doğan bebeklerde kilo alımı hızlı ve fazla olmuyor. Bu yüzden sütünüz varken bebeğinizi bol bol emzirin. Anne sütü içerisinde bebeğin gelişimi için gerekli olan tüm besinler yer alıyor. Bu nedenler bol bol emzirmeniz öneriliyor.
  • Yeni doğan bebeklerde ilk aylar sürekli olarak büyüme aşamalarını kontrol etmeniz öneriliyor. Düzenli kontroller varsa sorunların ortaya çıkmasını sağlıyor.
  • Aileler sürekli bebeklerinin aç kaldığını, doyup doymadığını merak eder. Bunu anlamak için kilosunu kontrol edin ve tuvaletini kontrol edin.
  • Yeni doğan bebeklerde eğer hastalık oluşuyorsa bunu ciltlerinden kolayca anlayabilirsiniz. Bebeğinizin cildini sürekli kontrol edin. Ters bir görüntü gördüğünüzde uzman yardımı almayı ihmal etmeyin.
  • Bebeğinizin vücudunu silmeyin. Sadece yüz kısmını pamuk bir bez yardımı ile silin. Islak mendil kullanmamaya özen gösterin.
  • Özellikle baş kısmında şekil bozuklukları var ise hemen endişelenmeyin. Bebekler gelişimini tamamladığında bu sorunlarda düzelecektir.
  • İlk haftalarda oluşan meme bölgesi şişkinliklerine müdahale etmeyin. Sonradan kendiliğinde düzelecektir.
  • Bebeğiniz bir iki haftadan sonra sizi duymakta ve görmektedir. Onunla konuşabilir onun çıkardığı sesleri dinleyebilirsiniz.
  • Uzmanlar son olarak bebeğinize bol ilgi göstermenizi ve her fırsatta sevgini gösterecek şekilde konuşmanızı önermektedir.

https://youtube.com/watch?v=w4wtLQy0pJE

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ