Yerleşme Kanaması Nedir? İmplantasyon Ne Demek?

Halk arasında yerleşme kanaması olarak tabir edilen İmplantasyon kanaması kadınlara özgü bir durumdur. Regl kanaması ile karıştırılan İmplantasyon kanaması nedir diye merak edenler için bu yazımızı derledik. Aşağıdaki bilgiler uzman görüşlerinden faydalanılarak yazılmıştır. Peki, yerleşme kanaması hamilelik belirtisi midir? Hamile üstüne göreme nedir diye merak edenler bu bilgilerden faydalanabilirler. Canimanne.com sitesindeki diğer sayfaları ziyaret ederek çeşitli konulardaki sorularınıza cevap alabilirsiniz. Bunlardan biri olan Mitomani Ne Demek? Yalan Söyleme Hastalığı Nedir? Konulu yazımız da ilgi görüyor. Canimanne sosyal medya ve Canımanne YouTube kanalımızı da takip ederek düzenli paylaşımlarımızı siz de anında görebilirsiniz.

Yerleşme Kanaması Nedir

Yerleşme Kanaması Nedir?

Yerleşme kanaması nedir sorusu kadınlar arasında hamile üstüne görme şeklinde konuşulur. İmplantasyon, bebek sahibi olmak isteyen kadının rahmine embriyonun ulaşması neticesinde rahime yerleşmesi ve kanama olmasıdır. Bu kanamalar azar azar olabileceği gibi regl dönemindeki gibi yoğun da olabilir. Bu nedenle regl kanaması ile karıştırılabilir. Yerleşme kanaması her kadında görülmez. Ağrısız ve kısa sürelidir. İmplantasyon ne demek sorusu bebeğin müjdecisi olabileceği şeklinde de cevaplanır. Bu süreç birkaç saat de sürebilir, birkaç de devam edebilir. Anne adayları hamilelik dönemindeki kanamalardan korkarlar. Bunun nedeni düşük, dış gebelik, enfeksiyon gibi risklerdir. Hamilelik üstüne görme konusunun araştırılması da bu nedenledir.

İmplantasyon Ne Demek

İmplantasyon Ne Demek?

Tıp dilinde İmplantasyon olarak bilinen yerleşme kanaması aslında hamilelik işaretidir. Bebeğin rahme tutunması sırasında ortaya çıkar. Hamile kadınlarda regl kanaması olmaz. Kanama görülüyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Toplum arasında hamile üstüne görme olarak bilinen İmplantasyon hamilelik sürecinde embriyonun rahme ulaşarak tutunmaya çalışmasından doğar. Bu tutunma şiddetli ya da daha az şiddetli olabilir. Bu da yerleşme kanamasının az veya çok olmasını, süresini belirler. Hafif lekelenmeler şeklinde olabileceği gibi regl kanamasına gibi yoğun da olabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ