Yeşil Kabağı Daha Çok Tüketmelisiniz

Kabak, ülkemizde her mevsim ve hemen hemen her bölgede bol miktarda yetiştirilen bir sebzedir. Çeşit bakımından da fazladır. Sürüngen bir bitki olup; sarı çiçeklere, iri ve diken gibi yapraklara sahiptir. Görüntü yönünden farklılık sunan kabak ana yemek malzemesi olarak kullanıldığı gibi tatlılarda da kullanılır. Mineral, B1 C vitaminleri, çinko, nişasta, fosfor, bitkisel protein ve lif açısından çok zengindir.
- Sigara kullanımı ile vücutta A vitamini eksikliği amfizeme meydana geliyor. Kabak içerisindeki A vitaminiyle bu riskin azalmasını sağlıyor.
- İçerisinde bulunan A, C ve E vitaminleriyle, demir, magnezyum ve diğer vitaminlerle tam bir besin deposudur. Bunlarda A vitamini beta-karoten bağışıklık uyarıcı özellikler içermektedir. Patojenlere karşı hücresel gelişim sağlamaktadır.
- Kabak içerisinde bulunan folik asit; kolon kanserini önlüyor ve kalp krizi riskini düşürüyor. Ayrıca hamilelikte ve doğumda çok iyi bir koruyucudur.
- Lifli bir sebzedir bu yüzden doyurucur. Ayrıca kalorisi az olduğu için diyetlerde sıklıkla kullanılır.
- Zihni güçlendirip, sinirleri yatıştırır.
- Lapa hali boğazlara sürüldüğünde ağrıyı keser.
- Beta karoten ve alfa karoten sayesinde yaşlanmaya bağlı oluşan katarak riskini önlemektedir.
- Kabak içerisinde bulundurduğu potasyum sayesinde vücuttaki fazla suyu azaltarak aşırı tuzu ve suyu dışarıya atar.
- Kabak yüksek lif oranına sahip olduğundan dolayı uzun süre iştahı kontrol etmektedir.
- İçerisinde bulunan A vitamini ve anti-aging sayesinde cildin sağlığını korunmasını ve daha genç görünmesini sağlar.
- Gebelik sırasında oluşacak karın kramplarının rahatlamasına, sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur.
- İçerisinde bulunan C vitamini kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda içerisinde bulunan potasyum sayesinde kan basıncını kontrol eder.
- Doğurganlığı arttırır. Bunda rol oynayan kısımlardan biride kabak çekirdeğidir. Bunu da içerisinde bulunan B-kompleks vitaminleri sayesinde yapar.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ