Yılbaşı Çiçeği Bakımı Sulama ve Çoğaltma

Yılbaşı çiçeğinin bakımı

Yılbaşı çiçekleri adından da anlaşılacağı gibi yılbaşına yakın zamanda tomurcuklanır ve çiçek açar, doğal ortamları ağaçların alt dallarının altında yani direk güneş görmeyen yerde olmalı, kesinlikle bol su verilmemeli. Çok sıcağı ve çok soğuğu sevmeyen bir bitkidir.

Yılbaşı çiçeğinin sulaması

Mart ve kasım arasında ayda 1 defa sulama yapılmalı, çok suyu seven bir
bitki değildir, Kasım ayından sonra tomurcuklar oluşmaya başlayan çiçeğimizi, içeri alıyoruz. Bu aşamadan sonra çiçek açması bitene kadar sulamasını ayda 2 defa yapıyoruz. Ev ortamında 9 ile 17 derece sağlıklı bir ortam sağlanmış olur.

Yılbaşı çiçeğinin çoğaltması

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Sulama ve Çoğaltma

Yılbaşı çiçeğinin çoğaltması çok kolaydır, boğumlu yerinden kırıp kestane toprağı veya vitaminli bir toprak kullanarak uygun saksıya dikebilirsiniz. Çoğaltma işlemini saksı değişimi sırasında yapabilirsiniz ve çiçek açmış durumda çoğaltma işlemini önermiyoruz.

Yılbaşı çiçeğinin çürümesi

Yılbaşı çiçeği çok su verildiğinde, 2 ay hiç su verilmediğinde, çok soğuk, çok sıcak ve aşırı rüzgara maruz bırakıldığında yaprakları sararmaya, büzüşmeye ve çürümeye başlayacaktır. Yılbaşı çiçekleri toprak diplerinden çürümeye başlar, bu sırada elinizi çabuk tutup boğumlardan sağlıklı olan dalı koparıp kurtarabilirsiniz.

Yılbaşı çiçeğinin diğer adı nedir?

Türkiye de en yaygın olarak bilinen yılbaşı çiçeğinin diğer bir adı da Kokina olarak bilinir.

Yılbaşı çiçeği ne zaman çiçek açar?

Yılbaşı çiçeği bir kaktüs ailesindendir fakat kış bitkisidir. Kış bitkisi olsa bile ne çok soğuğu ne de çok sıcağı sevmez. Yılbaşı çiçeği genellikle kasım ayında tomurcuk verir, aralık, ocak ve şubat aylarında çiçek açar.

Yılbaşı çiçeğinin çiçek açtırması

Yılbaşı çiçeğinizin açmasını istiyorsanız mutlaka, balkona veya bahçeye çıkarınız bir hava sirkülasyonu hissetsin, hava ile temasa geçsin.

Yılbaşı çiçeğinin toprak ve saksı değişimi

Yılbaşı çiçeği kestane toprağı, lifli toprağı çok sever, hatta muz kabuklarını ve çay posalarını bu toprak ile karıştırabilirsiniz. Yılda bir defa 1 yada 2 parmak kalınlığında bir saksıya geçiş yapabilirsiniz.

Yılbaşı çiçeği bakımı, sulanması ve çoğaltılması. Christmas flower care, watering and reproduction.

Yılbaşı çiçeği ( Zygocactus ) yılbaşı kaktüsü denilen bu çiçeğin bakımı, sulanması ve çoğaltılması hakkında videomuz.

YILBAŞI ÇİÇEĞİNİN AÇMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ!

YILBAŞI BİTKİSİNİ/KAKTÜSÜNÜ ÇOĞALTMA-ÜRETME NASIL YAPILIR? PÜF NOKTASI NEDİR? (Schlumbergera) konusunu işliyoruz umarım faydası olur
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ