Yol İzin Belgesi Nasıl Alınır? Seyahat İzin Belgesi Alma

Yol İzin Belgesi Nasıl Alınır? Seyahat İzin Belgesi Alma

Koronavirüs önlemleri arasında yer alanlardan biri de şehirlerarası yolculuklara kısıtlama getirilmesi oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bu önleme göre halk arasında yol izin belgesi olarak adı geçen seyahat izin belgesi alma işleminden sonra bazı vatandaşlar şehirden şehre özel araçlarıyla gidebiliyorlar. Bakanlık ilgili genelgeyi valiliklere yolladı. Tam da bu noktada yol izin belgesi nasıl alınır sorusuna cevap arayanlar bu konuyu araştırıyor. Bu yazımızda seyahat belgesi nasıl alınır sorusuna cevap vererek yol izin belgesi alma detaylarından bahsettik. Koronavirüs Hakkında Her Şey! Koronavirüsten Korunmak başlıklı yazımızın da yarar sağlayacağını düşünüyoruz.

Yol İzin Belgesi Nasıl Alınır

Yol İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Yol izin belgesi nasıl alınır? İçişleri Bakanlığı şehirlerarası seyahat izin belgesi alma şartları konusuna açıklık getirdi. Buna göre vatandaşların alacakları seyahat belgeleri hangi ilden yola çıkacaklarsa sadece gidiş için veya gidiş – dönüş şeklinde düzenleniyor. Ancak buradaki önemli nokta tek gidiş olan yol izin belgesi geçerlilik süresi 36 saat, gidiş – dönüş yol izin belgesi geçerlilik süresinin de 72 saat olması.

Yol İzin Belgesi Alma

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat izin belgesi nasıl alınır diye merak ediyorsanız bunun iki yolu bulunuyor. Biri E – Devlet Kapısı internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilen yol izin belgesi alma işlemi, diğeri de ALO 199 telefon hattını arayarak gerçekleştirilen aynı işlem olarak açıklandı.

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır

Seyahat İzin Belgesi Alma Şartları Neler?

Seyahat izin belgesi alma şartları özel araçlar için ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasiteleri ile sınırlandırıldı. D2 yolcu taşıma belgesi sahibi olan yani en fazla 20 yolcu taşıma hakkı olan araçlara ise yolcu sayılarının yarısından fazla yolcu taşımamaları şartıyla yol izin belgesi veriliyor. Evden çıkmaları yasak olan 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişilerin yol izin belgesi alma şartı ise kronik bir rahatsızlıklarının bulunması şeklinde açıklandı. Bu kişilerin aldıkları seyahat izin belgeleri giriş çıkışın sınırlandırıldığı şehirlerde de geçerli olacak.

Seyahat İzin Belgesi Alma

Kimler Yol İzin Belgesi Alabilir?

Yol izin belgesi nasıl alınır sorusundan sonra şimdi de kimlerin alabileceğine göz atalım. Aşağıdaki şartları yerine getiren kişilerin bunu belgeleyebiliyor olmaları gerekir.

  • Önlem alınmadan önce başka bir şehirde hastanede yatan ve taburcu olarak ikamet ettiği şehre geri dönmek isteyenler
  • Önceden başka bir şehirde doktor randevusu almış olanlar
  • Doktor raporu ile başka bir şehre sevk edilen hastalar
  • Kendisinin ya da eşinin birinci derece yakını vefat etmiş, başka bir şehirde bu cenazeye katılacak olanlar
  • Covid-19 nedeniyle vefat etmiş yakınının cenazesini başka bir şehre götürecek olanlar (en fazla 4 kişi)
  • Çıkış yapacağı şehre son 5 günde gelmiş ve kalacak hiçbir yeri olmayan, ikameti bulunan şehre dönmek isteyenler
  • Askerliğini bitirip ikamet ettiği şehre dönecek olanlar
  • Kamu veya özel sektörle ilgili randevusu alınmış sözleşme tarihi belli olanlar
  • Yurtdışından gelip koronavirüs şüphesiyle devlet tarafından 14 günlük karantinaya alınmış ve bu süreyi doldurarak yaşadığı şehre dönecek olanlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ