Çocuklarda Yürütücü İşlev Becerileri Ne Demek?

Çocuklarda Yürütücü İşlev Becerileri Ne Demek?

İnsanların davranışlarını dengeli bir şekilde sürdürmesiyle beraber kendi kontrolünü sağlamasına yürütücü işlev becerileri adı verilir. Çocukların bu becerilerini geliştirmek adına ebeveynlerin devreye girmesi gerekmektedir. Özellikle kardeşler arasında yaşanacak olan kavga ya da paylaşamamazlık durumlarını her evde görebilmek mümkün olsa da bu tip eğitimlerle bu yaşananların önüne geçilebilmektedir. Bu durumu önemsememek yerine girişimlerde bulunarak, ilerleyen yaşlarda daha da ciddi boyutlara ulaşmasını sağlamak gerekmektedir.

Yürütücü İşlev Becerileri

Yürütücü İşlev Becerileri Gelişmemesi Halinde Neler Yaşanabilir?

Çocukluk çağlarından itibaren yürütücü işlev becerileri konusunda herhangi bir eğitim verilmemesi halinde çocuklarda farklı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Çocukların ilerleyen yaşlarında asosyal karakterler olmaları, basit davranışlarını kontrol etmekte zorlanmaları, tepkilerinde gecikmeleri ve psikolojik bozukluklar yürütücü işlev becerileri konusunda gelişme sağlanmaması halinde baş gösterebilmektedir.

Yürütücü İşlev Becerileri Nedir

Yürütücü İşlev Becerileri Neden Önemlidir?

Odaklanma, plan yapma, kendini düzenleme, dikkat gösterme ve görev bilinciyle hareket etme gibi durumlar yürütücü işlev becerileri kapsamında ele alınır. Hiçbir çocuk bu becerileri öğrenerek dünyaya gelmemekle beraber, ebeveynlerinin yönlendirmeleriyle bu yetilere sahip olabilmeleri mümkün olabilmektedir. Bu durumu hayata geçirme konusunda hiçbir zaman geç kalınmış olmaz, ancak erken başlanmasının artı yönleri vardır.

Yürütücü becerileri hayata geçirememesi durumunda çocukların gelecek hayatları içerisinde kötü alışkanlıklara, bağımlılıklara ve yanlış beslenme gibi durumlara sahip olabilmesi söz konusudur. Bu da sağlık sorunlarıyla boğuşabilecekleri bir hayat sürdürmemeleri adına bu eğitimlerin ne denli önemli olduğunu bilmemiz gerekir.

Canimanne.com sayfalarından olan Çocuklara Evde Eğitim Planı Nasıl Yapılır? Sayfamızı da inceleyebilirsiniz. Canimanne YouTube kanalımıza abone olabilir ya da canimanne.com sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz. Sayfalarımız arasında gezinirseniz binlerce konunun sizler için ele alındığını göreceksiniz. Tüm paylaşımlarımızı siz de sosyal medya hesaplarınızdan arkadaşlarınızın da faydalanması için paylaşabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ