Pratik Bilgiler Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri

Genellikle ergenlik döneminde baş gösteren sivilce sorunu yağlı cilde sahip kişilerde sürekli bir sorun haline gelebiliyor. Pratik bilgiler ile sivilcelerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.

Sivilce sorunu çoğu kişide hayatının her evresinde ortaya çıkar. Sivilceler genellikle temiz olmayan ve yağlı ciltlerde daha fazla görülür. Her ne kadar yüzünüzü temiz olsa bile yine de sivilceler çıkabilir. Sivilce sorunu ile uğraşırken çoğu tarifi, ilacı deneyip yüzünüzü deneme tahtasına çevirmeniz cildiniz için oldukça risklidir. Evde kendiniz hazırlayacağınız pratik çözümler ile sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri

  • Aspirinin üzerine biraz su döküp erittikten sonra sivilce çıkan yere uygulayın. Aspirin sivilceleri kurutur ve o bölgede tekrar sivilce çıkmasını engeller. Sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve daha sonra pamuk ile temizleyin.
  • Oldukça popüler olan aloe vera sivilce sorununda etkili bir çözüm sunuyor. Ciltteki fazla yağı emip sivilce olan bölgeye baskı yapar ve kurutur. Düzenli kullanımda sivilcelerinizi azaltır.
  • Diş macunu çoğu kişi tarafından bilinen etkili bir sivilce kurutma yöntemidir. Sivilceli bölgeye bir miktar diş macunu sürüp kurumaya bırakın. Kuruyunca yüzünüzü temizleyin. Düzenli kullanımda cildinizde sivilce sorunu yok olacaktır.
  • Maskelerde sıkça kullanılan balı tarçın ile karıştırıp sivilceli bölgeye uygulayın. Bu karışımı düzenli olarak kullandığınızda hem sivilcelerinizden kurtulacak hem de parlak bir cilde sahip olacaksınız.
  • Her sabah yüzünüzü maden suyu veya karbonatlı su ile yıkayın. Bir süre sonra sivilcelerin kuruyup derinin döküldüğünü fark edeceksiniz.

Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri Videolu Anlatım

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ