Yeşillikler Buzdolabında Bozulmadan Nasıl Saklanır?

Yeşillikler Buzdolabında Bozulmadan Nasıl Saklanır?

Sebze ve meyvelerin daha taze ve uzun süre raf ömrü olmasını istiyorsanız doğru saklama koşullarına uymalısınız. Doğru ve düzgün bir şekilde saklanan meyve ve sebzeler daha uzun süre tazeliğini korur. Bu yüzden buzdolabına yerleştirirken gelişi güzel yerleştirmek yerine daha düzenli olmak her zaman için avantaj sağlayacaktır.

İhtiyacınız olduğunda sararmış sebzeler ile karşılaşmak istemiyorsanız doğru saklama koşulları ve düzenine uymalısınız. Nane, roka, maydanoz, dereotu gibi yeşillikler buzdolabında uzun süre saklamak mümkündür. Peki yeşillikleri uzun süre taze olarak saklamam püf noktaları nelerdir?

Yeşilliklerin tazeliğini korumak için yeşilliğin saplarını biraz kesip bağlarını çözünüz. Yıkamadan yayarak bir bez veya kağıt havlu üzerine açınız. Birkaç saat kadar yaprakların üzerindeki fazla olan su gidene ve kuruyana kadar bu şekilde bekleyiniz. Daha sonra ise gevşek şekilde demet yapınız. Bir kavanozun içine sapları aşağıda kalacak şekilde yerleştiriniz. Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabına kaldırınız.

Yeşilliğe ihtiyacınız olduğu zaman çıkarıp, istediğiniz kadar içinde alın ve yıkayıp kullanın. Artanlarını ise aynı şekilde kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın. Bu yöntemi uyguladığınız da yeşilliklerin uzun süre dayandığını göreceksiniz. Bu yöntemi uygulayarak yeşilliklerin raf ömrünü uzatabilir, aynı zamanda da çöpe atmayacağınız içinde israfı önlemiş olursunuz. Kavanoz ile roka, nane, maydanoz, dereotu gibi yeşillikleri bu şekilde saklayabilirsiniz. Kavanoz hava almadığı için daha uzun bir raf ömrü olacaktır. Ancak kavanozları koyarken kesinlikle buzdolabının kapağını koymayınız. Buzdolabının kapağı sürekli kapanıp, açıldığı gibi daha çabuk bozulacaktır. Bunun için kavanoza koyduğunuz yeşillikleri birinci veya ikinci kat bölümünde saklayabilirsiniz.

Buzdolabına yeşillikleri yerleştireceğiniz zaman eğer kavanoz ile yerleştirmeyecekseniz eğer kesinlikle üzerine ağır meyve veya sebzeleri koymayınız. Aksi halde ezilecek, daha çabuk bozulacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ