Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeli?

Ramazan ayında nasıl beslenmeli, ramazanda kilo almamak için neler yapmalısınız içeriğimizden detaylı olarak bulabilirsiniz.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç tutanların beslenme çekli doğal olarak değişti. Sahur ve iftar olmak üzerine iki öğün beslenmek çoğu kişiyi zorlamaktadır. Bu nedenle iftarla sahur arasında orucu açtıktan sonra herkes fazla yemek yer. Bu durum sağlık sorunlarına neden olduğu gibi fazla kilo almaya da neden olmaktadır. Ramazan ayında fazla kilo almamak ve sağlıklı beslenmek için neler yapmalısınız, nelere dikkat etmelisiniz içeriğimizden madde madde okuyabilirsiniz.

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeli?

  • Sahurda yemek yerken çok fazla yağlı kızartma tarzı yiyeceklerden uzak durun. Karpuz, peynir,zeytin, domates,salatalık,yumurta tüketebilirsiniz. Çok fazla salak ve sucuk gibi yiyecekler tüketmek hem sizi gün içerisinde rahatsız edecektir hem de sağlıklı değildir.
  • Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pideyi çok fazla tüketmemek gerekiyor. Ekmek ürünlerinin içerisinde yer alan gluten zararlıdır. Ayrıca hamur ürünlerinin kalorisi fazla olduğu için kilo almanızı sağladığı gibi ayrıca sağlıklık beslenmenize de yol açacaktır. Pideden bir parça alıp kendinizi tatmin etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
  • İftar yemeklerine dikkat etmek gerekir. Sağlığınızın bozulmaması için orucu açar açmaz çok fazla midenize yüklenmeyin. Mutlaka çorba gibi hafif yemekler ile başlayın. Midenizi dinlendirip ana yemeklere geçin.
  • İftarda çok fazla yağlı yemekler yememeye özen gösterin. Haşlama, köz, mangalda pişirilen yemekler daha sağlıklı olacaktır.
  • İftarda yemek sonrası tatlı tüketirken iki kere düşünün. Çok fazla şekerli, şerbetli ve yağlı tatlılar hızlıca kilo almanıza sağlığınızın da bozulmasına neden olacaktır. Bunun yerine sütlü, şekersiz, hafif tatlılar tüketmeye özen gösterin.
  • İftarı açarken çok fazla sıvı tüketimine yüklenmeyin. Özellikle gazlı içeceklerden uzak durun. Limonata, ayran ramazan ayında içilebilecek hafif içeceklerdir. Taze sıkılmış meyve sularını da tüketebilirsiniz.
  • Yemekten hemen sonra çay içmeyin. Midenizi en az yarım saat dinlendirin.
  • Özellikle sigara içenler iftarını açar açmaz sigaraya sarılır. Buda hem mideyi hem de ciğerleri yoracaktır. Yemeğinizi yedikten sonra içmeye çalışın. Sağlığınız için ramazan ayını fırsat bilip sigaradan uzaklaşabilirsiniz.
  • Ramazan ayında iftarda fastfood yiyecekler tüketmemeye özen gösterin. Fastfood yiyeceklerin kalorisi oldukça fazla ve sağlıksızdır. Gün boyu yemek yemeyip bir anda fastfood tüketmek mideniz ve bağırsaklarınız için sağlıklı olmayacaktır.
  • Ramazan ayında sahurlarda kahvaltı yerine yulaf, taze meyveler, ceviz, fındık ve sütü karıştırıp sağlıklı hem de doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz. İçerisinde lif olan yiyeceklerin kalorisi düşük olduğu gibi sizi uzun süre tok tutma özelliğine de sahiptirler. İftardan sonra da aynı şekilde tatlı istediğiniz bastırmak için tüketebilirsiniz. Böylelikle hem tatlı tüketmiş hem de daha az kalori almış olursunuz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ