Siz hangi mesajlaşma uygulamasını kullanmak istersiniz ?

Siz hangi mesajlaşma uygulamasını kullanmak istersiniz ?

Merhabalar bir kaç gün önce WhatsApp’ın yeni gizlilik ilkeleri, bir çok kişinin tepkisini çekmişti ve bu tepki devam da etmekte, bunun yanında Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan kullanıcılar bu sözleşmeyi kabul etmeseler bile kullanmaya devam edebilecekleri bir çok haber sitesinde yer almaktadır. (Haber kaynağı: https://sptnkne.ws/EUyv) Türkiye de whatsapp kullanıcıları ise yeni ilkeleri kabul etmek zorunda kalıyor. 08 Şubat 2021’de kabul etmeyenler uygulamayı kullanmaları kapatılacak mı ? kapatılmayacak mı ? göreceğiz.

Ben de sizler için WhatsApp’a alternatif üç adet mesajlaşma uygulamasını kısaca tanıtacağım.

1-Bip Sesli ve Görüntülü Konuşma (YERLİ UYGULAMA)

Turkcell şirketi tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanışlı arayüzü olan uygulama son zamanlarda Ülkemizde oldukça kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. BiP; App Store, Google Play, ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz indirilebilmektedir. 10 kişilik görüntülü görüşme HD kalitesinde BiP’te. BiP’te operatör fark etmiyor, herkes kullanabiliyor.

Bip kullanmaya başladığınızda neler yapabilirsiniz ?

Sesli ve görüntülü konuşma.

Sms gibi yazışmalar olmasa olmazlarından.

Çoklu görüntülü ve sesli görüşme imkanı.

Keşfet sekmesinde ilgi alanlarına göre web sitelerinin dizinleri bulunmaktadır.

#Sosyal alanında ise konularına göre sohbet gruplarına katılabilir veya oluşturabilirsiniz. Bu gruplarda ilgi alanlarınız hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

WhatsApp Web de olduğu gibi Bip Web hizmetini de kullanarak mesajlaşma uygulamasını bilgisayarlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bip Uygulaması hakkında görüşüm

WhatsApp’ın beni sözleşmeye mecbur bırakması sebebi ile çok rahatsız oldum ve üzüldüm. Gerekçeli sebebi ise iyice sıvamak gibi oldu. Uzun zamandır Bip uygulamasını kullanıyorum ve memnunum Türkiye’de yapacakları girişim ve geliştirme ile en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olabileceği düşüncesindeyim.

2-Telegram

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma Servisidir. Gizliliğinizi ciddiye alıyoruz ve üçüncü tarafların verilerinize asla erişmesine izin vermiyoruz şeklinde bir söz vermektedirler şu zamana kadar her hangi bir firma ile bilgi paylaşımı yaptıklarına dair haber göremedim. Şunu da bilmenizi isterim Rus programcısı Pavel Durov tarafından geliştirilmiştir. Güvenip güvenmemek size kalmış bir durum. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Ağustos 2013’te yayın hayatına başlamıştır.

Telegram Uygulaması hakkında görüşüm

Özellikleri bakımızdan ve ülkemizde Whatsapp yerine alternatif bir uygulama olabilir düşüncesindeyim. Whatsapp dan sonra Türkiye de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması diye biliyorum.

Diğer özellikleri

En saf haliyle anında mesajlaşma. Basit, hızlı, güvenilir ve tüm cihazlarınızda eşitlenir. 400 milyondan fazla aktif kullanıcı.

HIZLI: Telegram, insanları dünya üzerinde benzersiz, dağıtılmış veri merkezleri ağı üzerinden birbirine bağlayan piyasadaki en hızlı mesajlaşma uygulamasıdır.

EŞİTLEME: Mesajlarınıza tüm cihazlarınızdan aynı anda erişebilirsiniz. Mesajı telefonunuzdan yazmaya başlayın ve tabletinizden veya dizüstü bilgisayarınızdan bitirin. Verilerinizi bir daha asla kaybetmeyin.

SINIRSIZ: Medya ve dosyaları, tür ve boyutlarıyla ilgili herhangi bir sınırlama olmadan gönderebilirsiniz. Sohbet geçmişinizin tamamı cihazınızda depolanmaya ihtiyaç duymaz ve ihtiyacınız olduğu sürece Telegram bulutunda güvenli bir şekilde saklanır.

GÜVENLİ: Kullanım kolaylığıyla birlikte en iyi güvenliği sağlamayı misyonumuz haline getirdik. Telegram’daki sohbetler, gruplar, medya vb. dahil olmak üzere her şey 256 bit simetrik AES şifrelemesi, 2048 bit RSA şifrelemesi ve Diffie – Hellman güvenli anahtar değişimi kombinasyonu kullanılarak şifrelenir.

GÜÇLÜ: 200.000 üyeye kadar grup sohbetleri oluşturabilir; büyük videoları, her tür belgeyi (.DOC, .MP3, .ZIP vb.) paylaşabilir ve hatta belirli görevler için botlar ayarlayabilirsiniz. Çevrimiçi toplulukları barındırmak ve ekip çalışmasını koordine etmek için mükemmel bir araçtır.

GÜVENİLİR: Mesajlarınızı mümkün olan en az veriyle iletmek için tasarlanan Telegram şimdiye kadar yapılmış en güvenilir mesajlaşma sistemidir. En zayıf mobil bağlantılarda bile çalışır.

EĞLENCELİ: Telegram, güçlü fotoğraf ve video düzenleme araçlarına ve tüm ifade ihtiyaçlarınızı karşılamak için açık bir çıkartma/GIF platformuna sahiptir.

BASİT: Eşi görülmemiş bir dizi özellik sunarken, arayüzü temiz tutmak için büyük özen gösteriyoruz. Minimalist tasarımı ile Telegram yalın ve kolay kullanıma sahiptir.

%100 ÜCRETSİZ VE REKLAMSIZ: Telegram ücretsizdir ve her zaman ücretsiz olacaktır. Reklam satmayacağız veya abonelik ücretleri getirmeyeceğiz.

GİZLİ: Gizliliğinizi ciddiye alıyoruz ve üçüncü tarafların verilerinize asla erişmesine izin vermiyoruz.

Telegram, en üst düzeyde gizlilikle ilgilenenler için Gizli Sohbetler seçeneğini sunuyor. Gizli Sohbet mesajları, her iki katılımcı cihazdan da otomatik olarak kendini yok edecek şekilde programlanabilir. Bu şekilde, kaybolan her türlü içeriği (mesajlar, fotoğraflar, videolar ve hatta dosyalar) gönderebilirsiniz. Gizli Sohbetler, bir mesajın yalnızca hedeflenen alıcı tarafından okunabilmesini sağlamak için uçtan uca şifreleme kullanır.

3-Signal (Gizli Mesajlaşma Uygulaması)

Elon Musk ismini söylediğinde duymuştum ilk başta diş macunu markası gibi gelse de sonrasında bir mesajlaşma uygulaması olduğunu öğrendim.

Bip ve Telegram gibi geliştirilmiş özellikleri olmasa da çok sade ve hızlı bir uygulama. Üstüne bastırarak gizli mesajlaşma için Signal kullanın gibi kampanyalar oluşturmaktadırlar.

Signal uygulaması en çok tercih edilme sebeplerinden biri yurt dışı ile de arayarak görüşme yapılmasına olanak sağlıyor.

Signal uygulaması hakkında görüşüm

Uygulamanın önceliği veri gizliliği gibi ilkesi olması, yurtdışına arama yapma imkanı avantalı da olsa ülkemizde yayın olabilecek kullanılabilirlik açısından az tercih edilebileceği öngörüsündeyim.. Kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ